Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oTVET_PO_ODS.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать
  1. Форма і зміст протоколу оголошення потерпілому, цивільному позивачу і цивільному відповідачу про закінчення досудового слідства і ознайомлення його із матеріалами кримінальної справи.

Ст. 217 КПК Ознайомлення потерпілого, цивільного позивачаі цивілного відповідача з матервалами справи.

Визнавши досудове слідство в справі, яка підлягає направленню для віддання обвинуваченого до суду, закінченим, слідчий повідомляє про це потерпілого та його представника, цивільного позивача, цивільного відповідача або їх представників і роз'яснює їм їх право ознайомитися з матеріалами справи; про це слідчий складає відповідний протокол або додає до справи копію письмового повідомлення.

У разі письмового або усного клопотання зазначених осіб про ознайомлення їх з матеріалами справи слідчий повинен надати потерпілому і його представникові, цивільному позивачеві, цивільному відповідачеві або їх представникам можливість ознайомитися з ними. Цивільний відповідач може знайомитися з матеріалами справи в межах, передбачених частиною 2 статті 51 цього Кодексу.

Зазначені особи мають право робити виписки із справи і заявляти клопотання про доповнення слідства, щодо яких слідчий приймає рішення за правилами, передбаченими статтею 129 цього Кодексу.

Матеріали про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, для ознайомлення зазначеним особам не пред'являються.

Оголошення про закінчення слідства і пред'явлення матеріалів справи для ознайомлення оформляється протоколом з додержанням правил статті 220 цього Кодексу.

Визнавши, що зібрані у справі докази дають підстави для висновків про всебічне, повне й об'єктивне дослідження всіх обставин, які належать до предмета доказування у кримінальній справі, а сукупність зібраних доказів неспростовно підтверджує факт вчинення обвинуваченим інкримінованого йому злочину, і пересвідчившись у відсутності підстав для закриття справи, слідчий приймає рішення про складання обвинувального вироку та направлення справи до суду.

При цьому він зобов'язаний повідомити потерпілому, його представнику, цивільному позивачу, цивільному відповідачу або їх представникам про закінчення попереднього слідства, роз'яснити їм право на ознайомлення з матеріалами справи та надати матеріали для ознайомлення.

Названі особи мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них виписки, заявляти клопотання про доповнення слідства. Матеріали про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, для ознайомлення зазначеним особам не пред'являються.

Про повідомлення названим учасникам процесу про закінчення справи та ознайомлення їх із справою складаємся протокол, в якому зазначається, які матеріали, у скількох томах і на скількох аркушах були надані для ознайомлення, протягом якого часу три¬вало ознайомлення, які надійшли заяви та клопотання. Якщо у справі були речові докази, відеозапис або інші матеріали технічного документування, вони також мають бути надані для ознайомлення, про що робиться відмітка в протоколі.

Після того як названі вище зацікавлені особи ознайомляться із справою, слідчий зобов'язаний оголосити обвинуваченому та його захиснику, що слідство закінчено, і пред'явити матеріали справи для ознайомлення.

ПОВІДОМЛЕННЯ

Відповідно до вимог ст. 217 КПК України повідомляю, що попереднє слідство в кримінальній справі колишнього скарбника профкому Васіної О.В. визнано закінченим і справа підлягає направленню для віддання Васіної до суду за обвинуваченням у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України.

Роз'яснюю, що Ви як керівник профспілкової організації, визнаної цивільним позивачем, чи Ваш представник маєте право ознайомитися з матеріалами кримінальної справи. За письмовим чи усним клопотанням Ви можете почати ознайомлення зі справою 29 січня 199_ р. з 10 години.

При явці в прокуратуру необхідно мати з собою службове посвідчення, а Вашому представникові — паспорт і відповідне доручення.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]