Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oTVET_PO_ODS.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать

Протокол

огляду місця події

м. Енськ Дата .

Огляд розпочато о 16-в год.,

закінчено о 18-й год. 30 хв.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р. о 15-й год. 40 хв., одержавши вказівку прокурора виїхати на місце автоаварії, яка сталася в районі торговельно-економічного інституту, прибув на місце події, де з участю спеціалістів: експерта-криміналіста ЕКВ УВС м. Енська лейтенанта міліції Долгіна Ю.К., старшого інспектора ДАІ того ж УВС старшого лейтенанта міліції Євстигнєєва Б.С., старшого товарознавця Енського міськторгу Лібмана Б.А., в присутності понятих Шибка Василя Петровича, який проживає в м. Енську, вул. Магістральна, 7, кв. 5, і Петренка Петра Олексійовича, який проживає в м. Енську, вул. Паркова, 3, кв. 37, а також водія вантажного автомобіля ЗІЛ-150, який належить АТП № 1062 м. Енська, Войчука Івана Петровича, керуючись ст. 190 КПК України, з додержанням вимог статей 84, 85 і 191 КПК України провів огляд місця події.

Перед початком огляду слідчий роз'яснив всім переліченим вище особам їх прав" бути присутніми при всіх діях, які проводяться при огляді, і робити заяви з занесенням до протоколу. Їм також повідомлено про те, що при проведенні огляду будуть застосовуватися фотографування, засоби вимірювання і автотехнічного контролю. Понятим Шибку В.П. і Петренку П.А., крім того, роз'яснено, що вони відповідно до ст. 127 КПК України зобов'язані засвідчити своїми підписами відповідність записів у протоколі виконаним діям, а також те, що за ними, як за понятими, відповідно до ст. 92 КПК України зберігається середня заробітна плата за місцем роботи.

Спеціалістам Долгіну Ю.К„ Євстигнєєву Б.С., Лібману Б.А. прочитаний текст ст. 128' КПК України, роз'яснені Їх права І обов'язки. Вони попереджені про відповідальність за відмову чи ухилення від виконання обов'язків спеціаліста.

У результаті огляду встановлено: місцем автомобільної аварії є нерегульоване тристороннє перехрестя вулиць Магістральної і Садової м. Енська. Головною вулицею вважається Магістральна, яка з'єднує м. Енськ з м. Лісним. За рухом в м. Лісне вздовж правого боку вул. Магістральної знаходиться паркова зона з кущами і деревами, окремі екземпляри яких досягають в діаметрі більше метра.

На лівому боці цієї вулиці розташовані жилі восьми- і 16-поверхові будинки з балконами, а на відстані 250 м від перехрестя з вул. Садовою — корпуси торговельно-економічного інституту. На вул. Садовій, вздовж ЇЇ лівого боку, за рухом від вул. Магістральної також знаходяться жилі будинки, а з правого боку — корпуси вказаного інституту і кафе "Юність".

Дорожнє покриття обох вулиць заасфальтоване, рівне, сухе, розділене по центру переривчастою осьовою лінією. Загальна ширина проїжджої частини вулиць Магістральної І Садової — 14 м. Ширина тротуару — 3 м. Через вул. Садову, між тротуарами вул. Магістральної на асфальті білими лініями позначено пішохідний перехід шириною 4 м. З правого боку вул. Садової за рухом від вул. Магістральної стоїть автомобіль зеленого кольору ЗІЛ-150 з номерним знаком КІС 53-76. Він розташований під кутом 45° по відношенню до осьової лінії за рухом транспорту, на відстані 7 м від центру перехрестя. Праве заднє колесо автомобіля впирається в бордюр. Передня частина автомобіля знаходиться на тротуарі, а його переднє колесо — на обочині. Передньою частиною буфера автомобіль торкається дерева (сосна, 120 см в обхваті). Стовбур дерева на рівні буфера пошкоджений — обідрана кора, пошкоджена деревина глибиною до 10 см, буфер в місці дотику з деревом увігнутий під кутом 150°. Фарба на ньому злущена.

За рухом автомобіля від середини пішохідного переходу до його задніх коліс є дві подвійні паралельні лінії з закругленнями вліво довжиною 3 м і шириною, яка відповідає покришкам коліс. За кольором вони подібні до покришок автомобіля. На відстані 70 см від заднього лівого колеса, на проїжджій частині є свіжа пляма бурого кольору, схожа на кров, невизначеної форми, з максимальним розміром 15 см в поперечнику.

У кабіні автомобіля обстановка звичайна, не порушена, всі прилади на своїх місцях. Гальма включені. Тиск в шинах 5 атм. В кузові автомобіля знаходиться набір меблів.

На задній стінці однієї з шаф прикріплена етикетка з написом латинськими літерами "Міраж".

Старший товарознавець Енського міськторгу Лібман Б.А. пред'явив опис, складений слідчим прокуратури м. Енська Ільєнком А.Р. В ньому, крім меблів, зазначений телевізор "Славутич Ц-202". Всі меблі зсунуті до кабіни автомобіля. Видимих пошкоджень меблів не виявлено. На обочині дороги, біля правого крила автомобіля, на відстані 130 см від нього лежить телевізор "Славутич Ц-202" з деформованим корпусом і розбитою трубкою. В самому телевізорі і біля нього — розбите скло.

Експерт ЕКВ Долгін Ю.К. зафіксував місце події за допомогою фотоапарата "Зеніт-ЗС" з об'єктивом "Індус-тор-26М" на фотоплівку чутливістю 45 од. при витримці 1/250 сек. Загальний вигляд місця події був сфотографований з чотирьох сторін від автомобіля ЗІЛ-150. Окремі) були сфотографовані пляма, схожа на кров, місце зіткнення буфера автомобіля з деревом, розбитий телевізор. Всього витрачено 12 кадрів плівки.

Після фіксації на фотоплівку місця події і складення слідчим його схеми співробітник ДАІ Євстигнєєв Б.С. сів за кермо автомобіля, завів його двигун, випробував гальма, рульове управління, люфт якого не перевищував 25°, і заявив, що вони технічно справні.

Розбитий телевізор "Славутич Ц-202" завантажили у кузов автомобіля і разом з меблями в супроводі старшого товарознавця Енського міськторгу Лібмана Б.А. відправили на склад названого міськторгу. Потім автомобіль ЗІЛ-150, який зіткнувся з деревом, поставили на штрафний майданчик УВС м. Енська під відповідальне зберігання чергової частини УВС. Огляд відбувався за сухої сонячної погоди, при температурі повітря +4°С.

З плями на місці події за допомогою стерильного бинта (довжиною 1 м) вилучені зразки схожої на кров рідини. Бинт упакований в чисту банку з-під майонезу, закритий поліетиленовою кришкою, загорнутий в цупкий білий папір, обв'язаний шпагатом і опечатаний печаткою слідчого. Упаковка підписана слідчим і понятими.

До даного протоколу додається схема огляду місця події, складена через копіювальний папір в двох примірниках.

Всім учасникам огляду слідчий прочитав протокол вголос. Жодних зауважень, претензій ні від кого не надійшло. Тільки волій Войчук І.П. заявив клопотання про освідування його на предмет встановлення факту, що він знаходився за кермом автомобіля в тверезому стані.

Усе написане повністю підтверджуємо.

Поняті, (підпис)

(підпис)

Експерт ЕКВ УВС (підпис)

Старший інспектор ДАІ УВС (підпис)

Старший товарознавець Енського міськторгу (підпис)

Водій автомобіля ЗІЛ-150 (підпис)

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]