Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oTVET_PO_ODS.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать

Постановив:

Передати кримінальну справу № 14-1029, порушену за фактом виявлення трупа Клименка Гната Анатолійовича з ознаками насильницької смерті, прокурору м. Енська для направлення її за підслідністю.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу (підпис)

Увага (посилання на статті КК в редакції 1960 року)

19, 20. Об’єднання слідчим кількох справ в одне провадження. Виділення кримінальної справи із основної справи. Форма та зміст постанови про виділення та об’єднання кримінальних справ.

Вимоги щодо всебічного, повного і об'єктивного дослідження обставин справи (ст. 22 КПК), обумовлюють необхідність у кримінальному процесі об’єднувати та виділяти кримінальні справи в окреме провадження.

Ч.1 ст. 26 КПК встановлено вичерпний перелік підстав для цього. Так, в одному провадженні можуть бути об'єднані справи по обвинуваченню декількох осіб — співучасників вчинення одного чи кількох злочинів або по обвинуваченню однієї особи у вчиненні декількох злочинів.

Виділення справи допускається тільки у випадках, які викликаються необхідністю, коли це не може негативно відбиватися на всебічності, повноті і об'єктивності дослідження і вирішення справи.

Об'єднання і виділення справ проводиться за постановою особи, яка провадить дізнання, слідчого, прокурора або за ухвалою чи постановою суду.

Правила цієї статті можуть бути застосовані і у випадках притягнення до кримінальної відповідальності за заздалегідь не обіцяні переховування злочинця і приховання злочину, а також недонесення про злочин.

Рішення про виділення чи об’єднання справ оформлюється постановою особи, що проводить дізнання, слідчого прокурора, постановою (ухвалою) суду. Крім загальних вимог до постанови, зазначаються підстави для виділення, що це не вплине на повноту і об’єктивність дослідження обставин справи, відповідні посилання на ст.. ст.. КПК,

На практиці також в резолютивній частині зазначається які саме матеріали виділені (протоколи, допити та інше – як опис) в копіях чи оригіналах.

Приклад:

Постанова

про об'єднання справ

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши матеріали кримінальної справи № 14-832, яка знаходиться в моєму провадженні, по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни за статтями 86', 172 КК України і справу № 64-256, яка надійшла із УВС м. Енська по обвинуваченню тієї ж Васіної 0.В. а крадіжці диплому про закінчення економічного інституту Зюзіною Галиною Тихонівною за ознаками ч. З ст. 193 КК України,

встановив:

З справи, яка надійшла із УВС, видно, що Васіна О.В. 25 грудня 199_ р. зайшла в квартиру своєї сусідки Зюзіної Г.Т. і, скориставшись тим, що вдома була тільки її малолітня донька, викрала із шухляди столу диплом РІУ 924918 на ім'я Зюзіної Галини Тихонівни про закінчення в 196_ р. Саратовського економічного інституту. В майбутньому вона мала намір переробити його на своє ім'я.

Кримінальну справу за даним фактом було порушено 29 грудня 199_ р., а по обвинуваченню Васіної О.В. за статтями 86-1, 172 КК України — 3 січня 199_ р.

Беручи до уваги, що вказані злочини, передбачені статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України, здійснені однією і тією ж особою — Васіною О.В., керуючись статтями 26, 130 КПК України,

постановив:

1. Об'єднати в одне провадження обидві зазначені справи по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України.

2. Об'єднаному провадженню цих кримінальних справ надати № 14-832 і далі іменувати кримінальною справою по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]