Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oTVET_PO_ODS.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать

Протокол

про оголошення обвинуваченому про закінчення слідства і пред'явлення йому та його захисникові матеріалів справи

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши матеріали кримінальної справи за обвинуваченням Васіної О.В. у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172, ч. З ст. 193 КК України, і визнавши зібрані докази достатніми для складення обвинувального висновку на виконання вимог ст. 218 КПК України, відповідно до статей 218—221 КПК України оголосив обвинуваченій Васіній О.В., що слідство в її справі закінчилось і вона має право ознайомитись з усіма матеріалами справи як особисто, так і з допомогою захисника, заявити клопотання про доповнення попереднього слідства та інші, а під час ознайомлення зі справою робити з неї виписки.

Обвинувачена заявила, що зі справою бажає знайомитись разом із захисником —адвокатом Фельдманом А.М. Захисник Фельдман А.М. пред'явив ордер юридичної консультації від 15 лютого 199_р. на право участі в кримінальній справі Васіної О.В. і був допущений для ознайомлення зі справою.

Обвинуваченій Васіній О.В. та її захисникові Фельдману А.М. пред'явлені всі матеріали попереднього слідства в двох томах, підшиті й пронумеровані. У першому томі міститься 350 сторінок, у другому — 270.

Обвинувачена Васіна О.В. та її захисник Фельдман А.М. знайомилися з матеріалами справи в службовому кабінеті слідчого 15 лютого 199_р. з 11 до 18 години з перервою з 13 до 14 години, а також 16 лютого 199_ р. з 12 до 18 години ЗО хвилин. Обвинувачена і захисник робили для себе відповідні виписки з матеріалів справи.

Після ознайомлення з матеріалами попереднього слідства від обвинуваченої Васіної О.В. ніяких клопотань, заяв не надійшло. Захисник Фельдман А.М. попросив приєднати до справи характеристику на Васіну О.В. за місцем її проживання, видану 13 лютого 199_р. житлово-експлуатаційною дільницею № 11, а також заявив клопотання про закриття кримінальної справи в частині обвинувачення Васіної О.В. за ст. 172 КК України, оскільки, на його думку, дії обвинуваченої по підробленню документів охоплюються диспозицією ст. 86' КК України, за якою Васіна О.В. притягується до відповідальності.

Протокол прочитаний слідчим уголос. Ніяких зауважень, заяв від обвинуваченої та її захисника не надійшло.

Все записано вірно.

Обвинувачена (підпис)

Слідчий прокуратури м.Енська

юрист 2-го класу (підпис)

Захисник (підпис)

  1. Процесуальний порядок вирішення слідчим клопотань, заявлених потерпілим, цивільним позивачем, цивільним відповідачем, обвинуваченим та його захисником після ознайомлення із матеріалами справи в порядку, передбаченому ст.ст. 217-218 КПК України. Обвинувальний висновок, його форма і зміст.

Розв’язуючи клопотання обвинуваченого і його захисника, та інших учасників процесу, під час слідства та після ознайомлення з матеріалами справи слідчий ті з них, які обґрунтовані і заслуговують на увагу, задовольняє і проводить необхідні додаткові слідчі дії (без винесення постанови про задоволення клопотання). Мотивовану постанову слідчий виносить лише у разі повного або часткового відхилення клопотання. Ці постанову він зобов’язаний оголосити обвинуваченому або захиснику під розписку, роз’яснивши право оскарження цього рішення прокурору.

Відповідно до ст. 221 КПК Клопотання про доповнення досудового слідства, про зміну кваліфікації злочину і закриття справи можуть бути заявлені обвинуваченим і його захисником усно або письмово. Усні клопотання заносяться до протоколу, письмові клопотання додаються до справи.

Слідчий зобов'язаний задовольнити клопотання обвинуваченого і його захисника, якщо обставини, для з'ясування яких заявлено клопотання, мають значення для справи.

Про відмову задовольнити клопотання слідчий складає мотивовану постанову, яку оголошує обвинуваченому і його захисникові.

Якщо при провадженні додаткових слідчих дій присутній захисник, то він вправі через слідчого задавати питання свідкові, потерпілому, експертові, спеціалістові і обвинуваченому, а також клопотатися про занесення до протоколу обставин, які мають значення для справи. Слідчий може відвести запитання, які ставить захисник, але відведене запитання заносить до протоколу.

Приклад

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]