Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oTVET_PO_ODS.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать

Постанова

про порушення кримінальної справи і прийняття її до свого провадження

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши заяву голови профкому Енського міськторгу Міркіна А.П. і протокол явки з повинною скарбника указаного профкому Васіної О.В., а також матеріали ревізії про привласнення профспілкових грошей, які надійшли від директора Енського міськторгу,

Встановив:

Васіна О.В., будучи скарбником профкому Енського міськторгу, з 199_ по 199_ р. систематично привласнювала колективні гроші шляхом службового підлогу, підробляючи на документах підпис голови профкому Міркіна А.П., і отримувала грошові суми із районного відділу Ощадбанку, а також шляхом неоприбутковування всіх сум, які надходили в касу профкому. Всього Васіна викрала грошей на суму (вказати яку).

Беручи до уваги наявність підстав для порушення кримінальної справи і достатніх даних, які вказують, що в діях Васіної О.В. є ознаки злочинів, передбачених статтями 191, 366 КК України, і враховуючи, що по справах за такі злочини відповідно до ст. 111 КПК України провадження попереднього слідства є обов'язковим, та керуючись статтями 94, 97, 98 і 113 КПК України,

Постановив:

1. Порушити кримінальну справу за фактами розкрадання грошових коштів в особливо великих розмірах (сума), які належали профкому Енського міськторгу, а також службового підлогу, вчиненого скарбником Васіною Ольгою Володимирівною, тобто за ознаками злочину, передбаченого статтями 191 і 366 КК України.

2. Прийняти справу до свого провадження та негайно-приступити до проведення попереднього слідства.

3. Копію даної постанови протягом доби направити прокуророві м. Енська.

Про порушення кримінальної справи і розпочате попереднє слідство повідомити заявників (Міркіна А.П. і Васіну О.В.), а також директора Енського міськторгу.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу (підпис)

  1. Форма і зміст постанови про відмову в порушенні кримінальної справи.

При відсутності підстав до порушення кримінальної справи прокурор, слідчий, орган дізнання або суддя своєю постановою відмовляють у порушенні кримінальної справи, про що повідомляють заінтересованих осіб і підприємства, установи, організації.

Якщо в результаті перевірки заяви чи повідомлення, що надійшли, не встановлено підстав для порушення кримінальної справи, але матеріали перевірки містять дані про наявність у діянні особи адміністративного або дисциплінарного проступку чи іншого порушення громадського порядку, прокурор, слідчий, орган дізнання, суддя вправі, відмовивши в порушенні кримінальної справи, надіслати заяву або повідомлення на розгляд громадській організації, службі у справах дітей, трудовому колективу або власнику підприємства, установи, організації чи уповноваженому ним органу для вжиття відповідних заходів впливу або передати матеріали для застосування в установленому порядку заходів адміністративного стягнення.

Вичерпний перелік обставин, що виключають порушення справи наведено у ст. 6 КПК.

У всіх випадках рішення про відмову в порушенні кримінальної справи слідчий, орган дізнання або прокурор приймають самостійно.

Як і інші постанови складається з трьох частин, вводної, описової, резолютивної. В постанові необхідно відображати у зв’язку з чим відсутні ознаки злочину а також наведені конкретні обставини, що виключають провадження по справі.

Необхідність мотивувати своє рішення зобов’язує ретельно проаналізувати наявні данні, підвищує відповідальність за прийняте рішення.

Наведення у постанові конкретних даних, що обґрунтовують висновки службової особи, яка її винесла, дозволяє більш глибоко перевірити їх правильність, а особам, від яких надійшла заява, навести у скарзі свої доводи про помилковість та законність рішення про відмову в порушенні кримінальної справи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]