Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oTVET_PO_ODS.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать
  1. Протокол огляду предметів, його форма і зміст.

Відповідно до ст. 190 КПК з метою виявлення слідів злочину та інших речових доказів, з'ясування обстановки злочину, а також інших обставин, які мають значення для справи, слідчий проводить огляд місцевості, приміщення, предметів та документів.

Протокол огляду складається з трьох частин: вступної, описової, заключної.

У вступній частині протоколу зазначається місце і дата йот складання, час початку і закінчення огляду, посада, звання прізвище слідчого, відомості про понятих та інших учасників огляду і роз'яснення їм прав та обов'язків, статті КПК, згідно з якими проводився огляд і складався протокол огляду.

В описовій частині протоколу даються відомості про об'єкт огляду, його місцезнаходження та особливості, викладається послідовність огляду та застосування науково-технічних засобів фіксується вся інформація, одержана в процесі дослідження обстановки огляду, а також всі виявлені та вилучені сліди, відображається все, що було виявлено, в тій послідовності, в якій це відбувалося, і в тому саме вигляді, в якому спостерігалось.

У заключній частині зазначається, що саме додається до протоколу, викладаються виконання вимог щодо ознайомлення учасників з протоколом та зауваження понятих та інших учасників огляду з приводу огляду та фіксації його результатів. Підписують протокол слідчий, поняті та інші учасники огляду.

До протоколу огляду можуть додаватися плани, схеми, креслення, фотографії, фонограми і відеокасети та інші матеріали технічного документування.

Протокол

огляду документа

м. Енськ Дата

Огляд розпочато о 14-й год.,

закінчено о 14-й год. 30 хв.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р. в своєму службовому кабінеті при природному освітленні в присутності понятих Макогона Івана Петровича, який проживає в м. Енську, вул. Окружна, 7, кв. 5, і Пічка Сидора Артемовича, який проживає в м. Енську, вул. Дитяча, 17, кв. 1, керуючись ст. 190 КПК України, з додержанням вимог статей 79, 84 і 191 КПК України провів огляд заяви про видачу чекової книжки, вилученої слідчим 4 січня 199_ р. із справ Залізничного районного відділення Ощадбанку м. Енська (протокол виїмки на с. 61).

Перед початком огляду понятим Макогону 1.П. і Пічку С.А. роз'яснені їх права бути присутніми при всіх діях, які проводяться під час огляду, робити заяви з занесенням до протоколу, а також обов'язок засвідчити своїми підписами факт, зміст і результат огляду документа, передбачені ст. 127 КПК України.

Під час огляду в верхньому лівому кутку нелінійованого білого аркушу паперу виявлено відбиток штампа профкому Енського міськторгу з зазначенням: "Вихід. № 37, 2 вересня 199_ р.", виконаним від руки барвником чорного кольору. Текст заяви виконаний на друкарській машинці з характерним нахилом літери "Е" вправо. З правого боку зверху надруковано: "Залізничне районне відділення Ощадбанку СРСР в м. Енську". Заголовок тексту; "Заява про видачу ново") чекової книжки".

Далі надруковано: "Профком Енського міськторгу просить видати нову чекову книжку замість втраченої". Внизу заяви, під її текстом написано: "Голова ПК (підпис нерозбірливий) Міркін, скарбник (підпис нерозбірливий) Ва-сіна". Підпис Міркіна виконаний фіолетовим барвником, а підпис Васіної — чорним.

Вказані підписи засвідчені відбитком круглої печатки профспілки Енського міськторгу. Оглянутий аркуш зліва вздовж поля мас два круглі отвори діаметром 5 мм, розміщені на відстані 8 см один від одного.

Після огляду заява упакована в конверт, опечатана печаткою слідчого. На упаковці зроблений напис: "Заява про видачу чекової книжки засвідчена підписами понятих і слідчого. Буде надіслана на експертизу".

Протокол прочитаний слідчим вголос. Все записано правильно. Від понятих жодних зауважень і заперечень не надійшло.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Поняті (підпис)

(підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]