Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
oTVET_PO_ODS.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать

Протест про перегляд справи в зв'язку з нововиявленими обставинами

Вироком Енського обласного Суду від 12 квітня 199_р. Васіна Ольга Володимирівна, яка народилась 2 вересня 195_ р. в с. Лебеді Липівського району Енської області, раніше не судима, засуджена за сукупністю злочинів, передбачених статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України, до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна і відбуванням покарання у виправно-трудовій колонії загального режиму.

Дана справа розглянута за поданням прокурора на м'якість покарання в касаційному порядку 20 травня 199_р. і в порядку нагляду 24 червня 199_ р. Вирок залишено без змін, а протест — без задоволення.

Засуджена Васіна О.В. визнана винною в тому, що, працюючи бухгалтером Енського міськторгу і будучи водночас скарбником профкому цього ж торгу, зловживаючи своїм службовим станом, з жовтня 199_ р. по січень 199_ р., систематично розкрадала кошти і заподіяла профспілковій організації матеріальні збитки в особливо великому розмірі — (вказати суму).

З метою розкрадання і його приховання Васіна О.В. вчинила і службовий підлог. Крім того, вона викрала у сусідки Зюзіної Г.Т. диплом про закінчення економічного інституту. Вирок, ухвала касаційної інстанції і постанова надглядної інстанції, що набрали законної сили, підлягають скасуванню за нововиявленими обставинами: неправдивих показань свідка Зубової О.В., на яких грунтується вирок.

Зубовій О.В. 25 березня 199_ р. пред'явлене обвинувачення в тому, що вона як свідок у справі дала завідомо неправдиві показання при проведенні попереднього слідства і в суді, тобто вчинила злочин, передбачений ч. 1 ст. 178 КК України.

При розслідуванні нововиявлених обставин встановлено, що Зубова О.В. в грудні 199_р. проводила раптову ревізію по касі профкому Енського міськторгу у скарбника Васіної О.В. і виявила нестачу грошей в сумі (вказати суму). За клопотанням Васіної О.В. з метою запобігти нестачі в особливо великих розмірах вона завідомо неправильно зменшила її на (сума), прийнявши ці гроші від Васіної О.В. під приводом, що та оприбуткувати їх не мала змоги, оскільки сейф з документами був опечатаний ревізором.

Завідомо неправдиві показання з цього епізоду Зубова О.В. дала на слідстві при допиті як свідок 18 січня 199_р. і в суді при допиті як свідок 12 квітня 199_ р. (т. 1, а. с. 60-62, т. 2, а. с. 284).

Показання Зубової О.В. були розцінені як докази при закритті справи в частині обвинувачення Васіної О.В. у привласненні (сума), одержаних нею у відділенні Ощадбанку 14 грудня 199_ р. за чеком № 74655 (т. 1, а. с. 94—95).

Неправильні показання Зубової О.В. вплинули на винесення неправосудного вироку, в якому суд посилається на них як на докази (т. 2, а. с. 193). В зв'язку з нововиявленими обставинами, які раніше, при винесенні вироку і прийнятті подальших рішень у справі, не були відомі суду, підлягають перегляду: вирок у справі Васіної О.В., а також ухвала касаційної і постанова наглядної інстанцій як нерозривно пов'язані з постановленням вироку судом першої інстанції і покаранням винної.

Слідчу справу по обвинуваченню Зубової О.В. ЗО квітня 199_ р. провадженням закрито внаслідок акту амністії щодо жінки, яка має дітей віком до 16 років.

На підставі викладеного, керуючись ст. 39 Закону України про прокуратуру і статтями 397, 399 КПК України,

прошу:

1. Відновити кримінальну справу Васіної Ольги Володимирівни, засудженої за статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України, за нововиявленими обставинами.

2. Вирок від 12 квітня 199_ р., який набрав у даній справі законної сили, ухвалу касаційної інстанції від 20 травня 199_ р. і постанову наглядної інстанції від 24 червня 199_ р. скасувати.

3. Справу Васіної О.В. разом з матеріалами розслідування нових обставин направити на новий судовий розгляд до суду, який виніс вирок, але в іншому складі суддів.

Генеральний прокурор України, державний радник юстиції України

(підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]