Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник ЗВ 10 клас (2012).doc
Скачиваний:
318
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
34.56 Mб
Скачать

Забезпечення радіаційного, хімічного, біологічного захисту

Забезпечення радіаційного, хімічного, біологічного захисту організовується з метою створення взводу (відділенню) необхідних умов для виконання поставленого перед ним завдання в обстановці радіоактивного, хімічного, біологічного зараження, а також з метою маскування своїх дій аерозолями (димами).

Забезпечення радіаційного, хімічного, біологічного захисту (відділення) включає: радіаційну і хімічну розвідку; своєчасне і уміле використання засобів індивідуального та колективного захисту; радіаційний контроль; спеціальну обробку підрозділів; застосування аерозолів (димів).

З метою захисту від високоточної зброї взвод (відділення) під час маскування бронетанкової техніки застосовує аерозолі (дими) і використовує аерозольні (димові) завіси.

Екіпіровка військовослужбовців

Кожний командир повинен слідкувати за станом екіпіровки солдат та правильним її використанням. Екіпіровка включає спорядження та інше майно, призначене для військовослужбовців, і поділяється на частину що носиться і возиться. Для успішного ведення бою солдат озброюється та екіпірується (мал. 29). Особистою зброєю солдата є: автомат (АК-74) або ручний кулемет (РКК-74), ручний протитанковий гранатомет РПГ-7), снайперська гвинтівка Драгунова (СГД) . Крім того, у солдата повинні бути необхідна кількість боєприпасів, ручні осколкові гранати, а також можуть бути протитанкові гранати.

Частина екіпіровки що носиться, включає: польове спорядження, сталевий шолом, протигаз, піхотну лопатку, флягу з водою, плащ-накидку, комплект польового обмундирування. Крім того, у солдата обов’язково має бути речовий мішок з такими речами: казанок, кухоль, ложка, сухий пайок, індивідуальна аптечка, засоби знезараження води, предмети особистої гігієни

Р

Мал.29 Екіпіровка солдата

Мал. . Екіпіровка солдата

Мал. . Екіпіровка солдата

ешта майна складає частину екіпіровки, що возять, яка перевозиться на бронетранспортері. Солдат зобов’язаний тримати особисту зброю та екіпіровку в справному стані. Постійно стежити за витрачанням боєприпасів.

Питання для закріплення знань

1. Перерахуйте види бойового забезпечення.

2. З якою метою організується бойове забезпечення?

3 Для чого солдат доповідає своєму командиру про використання 0,5 та 0,75 носимого запасу боєприпасів?

4. Яким чином використовується кожен елемент екіпіровки солдату при веденні бойових дій?