Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Перед.Диплом.Практика.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
301.57 Кб
Скачать

49 Міністерство аграрної політики україни

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра бухгалтерського обліку

ЗВІТ

проходження переддипломної практики

з бухгалтерського обліку на ВАТ «Радсад»

студента групи Б 5/6

Уланова Андрія Васильовича

Керівник практики з Звіт прийняв викладач

“Бухгалтерського обліку”

від підприємства бухгалтер

Миколаїв 2012

ПЛАН

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ…….с.6

РОЗДІЛ 2. ІНСТРУКТИВНІ МАТЕРІАЛИ З ОРГАНІЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ НА ПІДПРИЕМСТВІ……………………..с.11

РОЗДІЛ 3. ОБЛІК ВИТРАТ І КАЛЬКУЛЯЦІЯ ПРОДУКЦІЇ РОСЛИННИЦТВА У ВАТ «РАДСАД»...……………………………………с.17

РОЗДІЛ 4. ОБЛІК ВИТРАТ І КАЛЬКУЛЯЦІЯ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА У ВАТ «РАДСАД»………………………………………с.21

РОЗДІЛ 5. ОБЛІК ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ…………………………………………………………………с.27

РОЗДІЛ 6. ОБЛІК ЗОБОВ’ЯЗАНЬ ЗА РОЗРАХУНКАМИ З ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ, БАНКАМИ, ОБЛІК РОЗРАХУНКІВ З БЮДЖЕТОМ…………………………………………………………………..с.29

РОЗДІЛ 7. ОБЛІК РОЗРАХУНКІВ З ОПЛАТИ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ………………………………………………………………с.33

РОЗДІЛ 8. ОБЛІК ФОРМУВАННЯ ДОХОДІВ, ВИТРАТ І ФІНАНСОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ У ВАТ «РАДСАД»………………………………………….с.37

РОЗДІЛ 9. ФІНАНСОВА ЗВІТНІСТЬ ВАТ «РАДСАД»…………………...с.44

ВИСНОВКИ

ДОДАТКИ

ВСТУП

Невід'ємною складовою розвитку ринкових відносин в Україні є адекватна система бухгалтерського обліку, що забезпечує всіх членів суспільства надійною, своєчасною та корисною інформацією про господарську діяльність підприємств та організацій.

Функціонування господарства України поставило нові завдання перед бухгалтерським обліком. Найважливішим з них стала необхідність повного відображення бухгалтерським обліком необхідних показників за допомогою заздалегідь визначеної системи рахунків для відображення господарських операцій.

На сьогоднішньому етапі розвитку бухгалтерського обліку роль бухгалтера не зводиться тільки до чіткого виконання інструкцій та вказівок. Йому надається широке поле для професійної творчості, розвитку його професійної думки. Водночас із збільшенням прав зростає і відповідальність бухгалтера.

Організація бухгалтерського обліку - це сукупність заходів власника (керівника) підприємства, які мають цілеспрямований характер щодо створення, забезпечення, постійного впорядкування і вдосконалення функціонування системи бухгалтерського обліку та здійснення його процесу на підприємстві.

Тому, мета практики – закріплення та поглиблення теоретичних знань, набуття практичних навиків з організації бухгалтерського обліку в аграрних підприємствах країни.

Даний звіт виконаний на 46 аркушах друкованого тексту, містить 9 розділів, 5 таблиць. В кінці звіту знаходяться висновки, у зв’язку з проведеними дослідженнями та додатки.

РОЗДІЛ 1

ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ

Місце знаходження ВАТ «Радсад» – с. Радсад Миколаївського району Миколаївської області.

Підприємство є самостійним господарюючим суб’єктом, має права юридичної особи, володіє відокремленим майном, від свого імені набуває майнові та особисті не майнові права, володіє з відокремленим майном, вступає в зобов’язання, орендує майно та землю, відчужує майно, здійснює будь-яку виробничу, комерційну, посередницьку та іншу господарську діяльність, що не суперечить чинному законодавству і статуту, з метою одержання прибутку.

Господарство знаходиться за 4 км від обласного центру, 5 км від залізничної станції.

Надзвичайно важливе значення для забезпечення управління господарством має його організаційна структура. На неї впливають розміри, виробничий напрям господарства, його ресурси: земельні, трудові, основні виробничі фонди.

Організаційна структура є основою структури управління. Показники для аналізу організаційної структури господарства приведені в таблиці 1.1.

Таблиця 1.1