Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Утіха бідних душ.DOC
Скачиваний:
27
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
542.72 Кб
Скачать

Молитва „Богородице Діво", промовлена тричі, є ключем від неба

„Богородице Діво", повторена тричі, є „великою допомогою" у тому, щоб отримати милосердя та вічне зцілення. Ця молитва заслуговує того, щоб її знали всі та щоб поширювати її надалі.

Однією із найспасенніших є молитва шанування та звернення до Пресвятої Богоматері Марії. її допомога та заступництво припадало на долю тих, хто щоденно, з наполегливістю, вітав Її потрійною молитвою „Богородице Діво". Через прохання її палких шанувальників наша Небесна Матір добивається від свого Божественного Сина усіх благ для зцілення їх душ. У своїй доброті наша Матір не забуває про нас, а плоди молитви на Її честь видно у кожному побожному людському житті. Святій Мехтільді фон Гакеборн (1299) було відкрито, що ті душі, які щоденно тричі промовляють „Богородице Діво" на честь чеснот, які триєдиний Бог надав найсвятішій Діві, отримають милосердя за витривалість у доброму та ласку блаженної смерті.

Великі Святі, а серед них св. Антоній Падевський, св. Альфонс Марія Лігорі, св. Леонардо де Портомауріціо, св. Дон Боско, св. Клеменс Марія Гофбауер, дуже припоручали потрійну молитву „Богородице Діво" і самі щиро молилися та поширювали її. Св. Антоній вимолив собі, таким чином, ласку цілковитої чистоти і стійкості перед спокусами світу. Тому ця проста молитва до Пречистої Діви є для тих, що серйозно моляться (а перш за все – у часи їх великих змагань за чистоту), великою допомогою і підтримкою. Цією допомогою в небезпеках нашого світу може насамперед користуватися молодь, щоб знову отримати тверду підтримку, довір'я і, при необхідності, знову, з сильною волею, розпочати чисте життя.

Звертаємося до духовних пастирів, вихователів молоді та всіх, кому не байдуже спасіння людський душ: „Поширюйте цю просту, повторювану тричі, цілющу молитву „Богородице Діво" і самі відмовляйте її із сокрушеним серцем".

Богородице Діво"

(„Матінко Божа, попроси за мене...")

Богородице Діво"

(Маріє, що зачала без гріха, попроси за мене..., бо я шукаю захисту у Тебе").

Богородице Діво"

(Пречиста Діво Маріє, збережи мене від смертного гріха").

Розпали у собі любов

Душу, яка у побожній та святій молитві піднімається до Бога і поєднується з Ним, Господь любить щиро і зсилає на неї своє Милосердя. Святий Франціск Салезій, творець внутрішньої молитви, каже: „У молитві ми поєднуємося з Богом. Він говорить з нами, а ми з Ним". Св. Августин говорить про дію святої молитви так: „Немає нічого більш спасенного чи кращого в нашому житті, чогось більш солодкого чи величнішого у нашій релігії за молитву. Благоговійна молитва є ключем від неба, силою та захистом душі, є джерелом усіх чеснот".

Як вже було сказано, молитви „Отче наш" та „Богородице Діво" є найкрасивішими, найвеличнішими і найдієвішими серед всіх інших молитов.

Хто промовляє побожно і з любов'ю „Отче наш" і „Богородице Діво", у серці того розпалюється любов до Бога. Бог поєднується з такою душею і дає їй ласку жити святим життям. Ніщо так не звеличує наше благочестя, як чиста молитва та стосунки з Богом. Від молитви серце отримує справжню шляхетність, воно відривається від марноти світу, поступово поєднується з Богом, одухотворяється і освячується. У молитві ми розмовляємо з Богом Отцем, з Ісусом Христом, Матір'ю Божою, з Ангелами та Святими. Опіку Бога та благословення у повсякденних та духовних справах, а також ласку наполегливості отримує та душа, яка зуміє у своїй молитві піднятися до Всевишнього.