Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Утіха бідних душ.DOC
Скачиваний:
27
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
542.72 Кб
Скачать

Навчися починати свій день по-християнськи

Твоя перша думка вранці має бути про Бога. „Душа моя до Тебе лине, мене підтримує Твоя десниця!"(Псалом 62).

Ознаменуй себе святим хрестом в ім’я Отця (+), і Сина (+), і Святого Духа (+) і говори благоговійно: Ісусе, Маріє, Йосифе, вам я віддаю своє серце і душу! Хай буде благословенним Ісус Христос на віки вічні! Амінь!

Перебори свою лінивість і ніколи не ніжся довго у ліжку. Якщо все-таки тобі важко вставати, то подумай про стражденних душ у чистилищі і віддай їм заслугу в поборенні твого небажання вставати. Іншим разом скажи: „Це Бог кличе мене з ліжка".

Одягайся швидко і стань на коліна для ранішньої молитви. Ніколи не пропускай її! Якщо ти не можеш довго молитися, то молися хоч трохи, тому що:

  1. цей світанок подарував тобі Господь з Милосердя Свого, бо Він любить тебе;

  2. добра вранішня молитва отримує у відповідь благословення з неба на цілий день; Бог та його Святі, до яких ти звернувся від щирого серця з самого ранку, пам'ятатимуть про тебе протягом усього дня! Розпочати щоденну працю без молитви - означає розпочати її без благословення, а благословення Боже дається лише тим, хто Його про це просить;

  3. ти мусиш щоденно сперечатися з ворогами твоєї душі. Здійснюй добру ранішню молитву і матимеш сильну зброю проти них у своїх руках; опіка Бога та святої Матері чуватимуть над тобою протягом всього дня;

  4. Пам'ятай, що кожен подарований тобі день – це велика милість, тому що Бог дає тобі цим самим можливість збільшити свою доброчесність та заслуги перед вічністю. Тому на пам'ять повинно спадати слово Всевишнього: „Поки дня, маємо виконувати діла того, хто послав мене, бо ніч надходить, за якої ніхто не зможе діяти"(Йо. 9,4).

Отже, з Богом починай день, з Богом його завершуй, і твоє життя матиме вартість та сенс.