Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора з Адміністративного права.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
30.07.2019
Размер:
524.8 Кб
Скачать
  1. Поняття та види державних службовців.

Державний службовець – це особо яка здійснює професійну діяльність, займаючи посаду в державних органах та їх апарату щодо практичного виконання завдань і функцій держави, і отримує оплату за рахунок державних коштів .

Ознаки:

1) Посада в державних органах та їх апараті

2) Професійна діяльність щодо практичного виконання завдань і функцій держави

3) Заробітна плата за рахунок державних коштів

Державним службовцем можуть бути громадяни України, незалежно від походження соціального і матеріального стану, расової і національної приналежності, статі, політичних поглядів, реалістичних переконань та місця проживання, які одержали відповідну освіту і професійну підготовку та пройти у встановленому порядку конкурсний відбір.

Класифікація державних службовців :

1) За розподілом державної влади: Органи виконавчої влади; Органи судової влади; Органи законодавчої влади

2) За характером державної служби: Цивільні; Мілітаризовані; Спеціалізовані

3) За характером повноважень: Керівники; Спеціалісти; Технічний персонал

Керівник-це державний службовець діяльність якого безпосередньо пов’язана із здійсненням владних функцій та прийняттям актів управління. До такої категорії службовців-керівників державних органів та їх заступників а також керівників та заступників керівників в структурних підрозділах державних органів.

Спеціаліст-це державний службовець який виконує завдання та функції держави але не уповноважений приймати владних рішень. До таких службовців працівники підрозділів державних органів які не займають керівних посад і не мають підлеглих собі по службі осіб.

Технічний персонал-це службовці діяльність яких не пов’язана із прямим виконання завдань та функцій держави, а стосується лише організаційного забезпечення діяльності органів. До такого виду службовців належать секретарі керівників, водії, системні адміністратори та інші.

Нормативний спосіб класифікації державних службовців передбачений в статті 25 Закону про державну службу. Дана стаття містить перелік рангів та категорій які можуть присвоюватись державним службовцям. Існує у нас сім категорій та 15 рангів державних службовців. Кожній категорії відповідають три ранги державних службовців.

Категорії - це така класифікація посад яка залежить від організаційно-правового рівня органу характеру та обсягу компетенції на посаді а також місця посади в структурі державного органу.

Ранг-залежить від рівня професійної кваліфікації стажу та результатів роботи державного службовця.

  1. Права державних службовців.

Правами державних службовця виступають права, які зумовлені Конституцією України, Законом України « Про державну службу» та іншими Законами України.

Державні службовці мають права як: громадяни України( суб’єктивні права) і права як особи що займають посади в державних органах (службові)

Службові права державних службовців поділяються на 2 види:

- Загальні (які передбачаються ст.. 11 Закону України « Про державну службу» )

- Спеціальні (які передбачаються в професійно кваліфікаційних характеристик посад державних службовців )

Державний службовець має такі права:

1) Право брати участь у розгляді питань і прийняті в межах своїх повноважень рішень

2) Право на одержання від державних органів, підприємств, установ, та організацій, органів місцевого самоврядування відповідей з питань які належать до їх компетенції

3) Право на повну особистої гідності, справедливого ставлення до себе керівника

4) Право вимагати затвердження керівником державних органу чіткого визначення обсягу службових повноважень за посадою

5) Право на оплату праці

6) Право безпосереднього ознайомлення з матеріалом

7) Право на службову кар’єру

8) Право вимагати проведення службового розслідування з метою спростування без підстави на думку даного суб’єкта звинувачень.