Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація виробництва.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
602.62 Кб
Скачать
  1. Розрахунок і графік тривалості операційного циклу при послідовно-паралельному виді передачі деталей з операції на операцію.

Відрізняється тим, що обробка предметів праці на наступній операц.починається до закінчення обробки всієї партії на попередній, але за умови, щоб партія оброблялась на кожній операції безперервно. Технол цикл операц. при посл-парал. поєднанні коротший за цикл посл.поєднання на час парал виконання суміжних операц τ, тобто

Ттп.п.тпосл.– Στі.

Час парал.виконан.суміжних операц. = добутку кіл-сті деталей без 1 транспортн.партії на тривалості меншої операц. За пар – посл.поєднання технол.цикл триваліший від циклу за пар.і менший ніж цикл за посл.поєднан.операц. Застосов.цей метод, коли предмети обробляються великими партіями, що відповідає умовам великосер.В.

  1. Тривалість виробничого циклу складного виробу: розрахунок і побудова циклограми.

Більшість виробів у дискретному В складається з багатьох деталей, вузлів, агрегатів, які виготовл.певною мірою паралельно. Для такої про-ії ВЦ обчислюється графоаналітичним методом. Спочатку обчислюються ВЦ обробки окремих деталей, складання вузлів, агрегатів і виробу в цілому. Після цього будується цикловий графік виготовлення виробу з урахуванням паралельності окремих процесів. ВЦ складного виробу = найбільшій сумі циклів взаємопов’язаних послідовних процесів. Це Ц виготовл. Деталі Д3, складал.один.С2 і заг.складання С3

Д1 С1

Д2

Д3

С2 Д4 С3

Д5 С-3-1

Д6 С3

Д7

  1. Шляхи скорочення виробничого циклу та їх економічні наслідки.

ВЦ є важливим показником рівня орг. ВП, що істотно впливає на його ефективність. Скорочення ВЦ зменшує незавершене В і відповідно оборотні кошти п-ва. Унаслідок зменш. незав.В економиться площа, зайнята зберіганням предметів праці, а це забезпечує економію витрат. Крім того, скороч.ВЦ збільшує вир.потужність відповідних підрозділів і п-ва взагалі. Для скорочення ВЦ треба зменш.час В і перерв. Час В.за конкретних умов може зменш.під впливом різних факторів. Це механіз.та автоматиз технол.процесів, допоміжних операц, інтенсифікація природних процесів, ретельне опрацювання техн.документації на стадії підготовки В, паралельне виконання робіт під час виготовл.складних виробів. Час перерв зводиться до мінімуму застосуванням передових методів ОВ та систем опертивно - календарного упр.