Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Організація виробництва.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
602.62 Кб
Скачать
  1. Характеристика складського господарства: види складів і умови збереження матеріалів.

Умовою безперервного перебігу ВП на п-вах є створення певних запасів сировини, матер, палива, комплектувальних виробів, а також внутрішньоцехових та міжцехових запасів напівфабрикатів власного виготовлення. Усі ці запаси зберігаються на різних складах п-ва, сук-ть яких утворює його СГ. Стр-ра СГ формується під впливом номенклатури матер, типу, рівеня спеціалізації та обсягів В. Виділяють 3 види складів: матеріальні (підпорядкування відділу мат-техн потачання) – для зберігання запасів сировини, матеріалів, палива, комплектувальних виробів та інш.мат. цінностей що надходять на п-во ззовні. Виробничих – для зберігання напівфабрикатів власного виготовлення, до них включають також центральний інструмент.склад, цехові інструмент – роздавальні комори, склади зап.частин та устаткування; Збутових – для зберігання готової продукції та відходів В., що підлягають реалізації, їх підпорядковано відділу збуту під-ва. Розміщення і зберігання мат. рес.на складах п-ва може здійснюватися 3 способами. Сортове розміщення передбачає закріплення за кожним видом мат-ів постійного місця його зберігання. За партіонного способу кожна партія матеріалів, що надійшла на під-во, зберігається окремо. Комплектне розміщення є різновидом сортового та означає розміщення матеріалів комплектами, що відпускаються у В.

  1. Розрахунок параметрів складських площ і оснащення.

Загальна площа складу = плрща корисна / К вик. К вик. – коеф.використ.плошею складу, що враховує допоміжні площі для проїздів, проходів, прийому та видачі матеріалів і т.д.

Корисна площа розраховується в залежності від способу збереження матеріалів:

-при напольному збереженні в штабелях:

Sкор= Z max / qg

-при збереженні в стелажах:

Sкор=Sст*n ст

Z max – величина макс.складського запасу матеріалів, qg – допустима маса вантажу на 1м2 площі полу, Sст – площа, яка займається 1 стелажем, n ст – розрахункова к-ть стелажів, яка визначається: Z max /Vo* К зп* qу

Vo=аbh – об’єм стелажу, К зп – коеф.заповнення об’єму стелажу, qу – щільність збереження матер., а,b,h - довжина, ширина та висота стелажу, м

Прийнята к-ть стелажів встановлюється після перевірки відповідної їх к-ті допустимому навантаженню за формулою:

П ст.пр.= Z max/ Sст qy

Оборотний фонд Ио встановлюється на всі типорозміри оснащення, що використовує п-во. У склад оборотного фонду входить наступне оснащення: одночасно знаходиться на всіх робочих місцях Ир.м.; оснащ, що знаходиться в запасі в ЦІС та ІРК Изап; оснащ, що знаходиться в ремонті Ирем. Вирізняють цеховий оборотний фонд та загальнозаводський. Цеховий оборотний фонд визначається: Ио.ц. = Ир.м. + Изап + Ирем

Кіл-сть оснащення, що знаходиться на робочих місцях: Ир.м. = Т12 Иодн (1+Кст.з.р.), де Т1 – період подносу оснащення на роб.місця, год; Т2 – час експлуатації оснащення між 2 переточками з врахуванням перерв на роботі, год; Иодн - к-ть однойменного оснащення, що одночасно використовуєтся на роб.місцях, шт.

Кст.з.р. – коеф.страхового запасу оснащення на роб.місцях.

К-ть інстр., що знаходиться в ІРК: И зап = Рсtп (1+Кст.з.к) Рс- середньодобові витрати оснащення, шт; tп - періодичність постачання даного оснащення з ЦІС в ІРК; Кст.з.к – коеф.запасу оснащення в кладовці.

К-ть оснащення, що знаходиться в заточці, ремонті: Ирем = Т/Т1 = Иодн Т- тривалість циклу заточки, яка = проміжку часу від момента заміни оснащення на роб.місці до надходження його в ІРК, год.