Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Komunalne_pravo_metodichka.rtf
Скачиваний:
11
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
2.51 Mб
Скачать

Виберіть правильне визначення

9. Право комунальної власності – це:

а) право територіальної громади володіти, доцільно, економно, ефективно користуватися і розпоряджатися на свій розсуд та в своїх інтересах майном, що належить їй, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування.

б) право громадян володіти, доцільно, економно, ефективно користуватися і розпоряджатися на свій розсуд та в своїх інтересах майном, що належить їм як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування.

в) право територіальної громади володіти, доцільно, економно, ефективно користуватися і розпоряджатися на свій розсуд та в своїх інтересах майном, що належить їй, як безпосередньо, так і через державні органи.

10. Посадова особа місцевого самоврядування - це:

а) особа, яка працює в органах місцевого самоврядування, має відповідні посадові повноваження в здійсненні організаційно-розпорядчих і консультативно-дорадчих функцій й одержує заробітну платню за рахунок державного бюджету;

б) особа, яка працює в органах місцевого самоврядування, має відповідні посадові повноваження в здійсненні тільки консультативно-дорадчих функцій й одержує заробітну платню за рахунок державного бюджету;

в) особа, яка працює в органах місцевого самоврядування, має відповідні посадові повноваження щодо здійснення організаційно-розпорядчих і консультативно-дорадчих функцій й одержує заробітну платню за рахунок місцевого бюджету.

11. Бюджет місцевого самоврядування (місцевий бюджет) - це:

а) план утворення й використання фінансових коштів, необхідних для забезпечення функцій і повноважень місцевого самоврядування;

б) план утворення й використання фінансових коштів, необхідних для забезпечення функцій і повноважень державних органів;

в) план утворення й використання фінансових коштів, необхідних для забезпечення функцій і повноважень громадських організацій і політичних партій.

Виберіть те, що випадає з логічного переліку

12. Секретарі сільських, селищних, міських рад; працівники патронатної служби; керівники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів виконавчих органів рад; особи, що знаходяться на посаді менш як один рік; молоді спеціалісти; вагітні жінки або жінки, що працюють менше одного року після виходу на роботу з відпустки по вагітності та пологам або догляду за дитиною; особи, прийняті на посаду на визначений строк.

13. Сільська, селищна, міська рада; виконавчі органи сільської, селищної, міської ради; асоціації місцевого самоврядування; місцева держадміністрація; органи самоорганізації населення.

Закінчить речення

14. Фінансова самостійність місцевого самоврядування означає.....

15. Граничний вік перебування на службі в органах місцевого самоврядування становить....

16. Система місцевого самоврядування, при якій муніципальні органи можуть здійснювати будь-які дії, які прямо не заборонені законом і не закріплені за будь-якими іншими органами – це …..

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]