Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Komunalne_pravo_metodichka.rtf
Скачиваний:
11
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
2.51 Mб
Скачать

Завдання для контрольних робіт і методичні рекомендації щодо їх виконання для студентів заочної форми навчання з нормативним та скороченим терміном

Метою контрольної роботи є перевірка, закріплення і поглиблення знань і умінь студентів з окремих питань курсу «Комунальне право України».

Оскільки дана робота є різновидом самостійних занять, то з її допомогою здійснюється контроль за виконанням, а також виявляються і ліквідуються недоліки в організації самостійного вивчення студентами дисципліни.

Для виконання контрольної роботи студентам необхідно обрати варіант, користуючись наведеною таблицею. Його номер повинен відповідати початковій букві прізвища студента.

варіанту

Перша буква

прізвища студента

1

А, К, Ф

2

Б, Л, Х

3

В, М, Ц

4

Г, Н, Ч

5

Д, О, Ш

6

Е, П,Щ

7

Є, Р, Ю

8

Ж, С,Я

9

З, Т

10

І, Й, У

При вирішенні задач необхідно:

1) вивчити запропоновану ситуацію, з’ясувати всі обставини;

2) визначити на основі своїх знань, який нормативно-правовий акт необхідно застосувати в цій ситуації;

3) проаналізувати цей акт і встановити конкретну правову норму (норми), відповідно до якої повинна бути вирішена ситуація;

4) викласти письмово з обґрунтуванням (зокрема, з посиланнями на необхідний нормативно-правовий акт, прийняте рішення).

Контрольна робота повинна бути виконана мовою навчання студента, а якщо мовою навчання є російська – українською або російською мовою за вибором студента.

Обсяг роботи не повинен перевищувати 10 сторінок. наприкінці роботи наводиться список використаних нормативно-правових актів, навчальної та наукової літератури. При його оформленні слід керуватися тими вимогами та рекомендаціями, які розроблені для курсових і дипломних робіт.

Контрольна робота підписується студентом, проставляється дата її завершення. На обкладинці робиться напис: «Контрольна робота з дисципліни« Комунальне право України» студента 3-го курсу (номер, назва групи, прізвище, ім’я, по-батькові студента)».

Готову роботу необхідно направити для перевірки у встановлений графіком навчального процесу термін.

У випадку, коли контрольна робота попередньо оцінюється незадовільно, або студент отримує незалік на співбесіді, її необхідно виконати знову з урахуванням зауважень і рекомендацій викладача-рецензента.

Питання про захист роботи вирішується на співбесіді, під час якої студент повідомляє про її зміст, прийоми і методи виконання, дає пояснення щодо виявлених рецензентом недоліків і помилок. Без заліку за контрольною роботою студент не допускається до складання іспиту.

Задачі Задача № 1

Кандидат на посаду міського голови Осипчук М. подав до місцевого суду позовну заяву про визнання недійсними виборів міського голови з огляду на таке:

  1. вибори пройшли з грубими порушеннями чинного виборчого законодавства – спостерігачами і довіреними особами було зафіксовано понад 100 фактів порушень закону;

  2. до виборчого бюлетеня був включений кандидат на посаду міського голови Фомін С., реєстрацію якого за незаконне використання коштів з-поза виборчого фонду було скасовано рішенням територіальної виборчої комісії, але у списку кандидатів на посаду міського голови він залишився. Як показали результати голосування, за Фоміна С. проголосувало 5400 виборців, за Осипчука М. – 5600 виборців, а за переможця виборів Хоменка В. – 17200 виборців.

На засіданні суду Хоменко В. вимагав припинити судовий розгляд справи, а в задоволенні позову Осипчуку М. відмовити на тій підставі, що він (Хоменко В.) обраний міським головою без порушень закону.

    1. Який існує порядок оскарження результатів голосування?

    2. Які органи чи посадові особи мають право розглядати звернення відносно порушень під час виборчого процесу?

    3. Які особливості адміністративного провадження у справах щодо оскарження нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування передбачені у законодавстві?

    4. Що може бути підставою для визнання виборів недійсними?

    5. Як повинен діяти суд і чому?

    6. Вирішить ситуацію, відповідь обґрунтуйте.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]