Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник practice (2).doc
Скачиваний:
746
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
9.71 Mб
Скачать

24. Render the article given below. Use the phrases for rendering (See supplement) Kyiv Post називає кращих українських юристів

Влад Лавров

Неважливо чи ви є дрібним підприємцем, потужним іноземним інвестором, олігархом, дипломатом, журналістом-розвідувачем або середньостатистичним громадянином –інформація про те, хто найкращий юрист в Україні стане вам у нагоді.Чому?

Тому що ці розумні, освічені та добре інформовані особи є одними з небагатьох у Україні хто дійсно розуміє, що відбувається в країні та знає як досягати результату.

Вони досконало вивчили заплутані українські закони та знають з особистого досвіду про вибіркове правосуддя в країні. Як наслідок, вони чи не єдині, хто навчилися плавати в підступних водах українського судочинства.

Вони найкраще за все знають як захистити іноземні інвестиції, відчинити зачинені двері, заключити угоди, отримати дозволи та сплатити податки. Вони знають чого домагаються парламентарі коли приймають закони, що придушують конкуренцію або підживлюють корупцію. Вони знають як треба змінити законодавство аби врятувати ситуацію в країні. Цей список можна продовжувати.

Коли вони працюють на іноземних інвесторів – потужних або дрібних – вони допомагають влити свіжу кров в українську економіку та знають достеменно які законодавчі перепони перешкоджають притоку більших інвестицій.

Коли вони працюють на місцевих олігархів та їхні компанії, вони точно розуміють, що відбувається та що душить українську замонополізовану та надто залежну від політичних впливів економіку.

«Юристи справді отримують багато інформації», – каже Олег Мальський, партнер київської юридичної фірми AstapovLawyers. «Це багато чого дає для розуміння стану речей в країні».

Україна не найлегше місце для ведення бізнесу. Зменшення ризиків є більш ніж розумним рішенням. Вирішення проблем, коли вони трапляються, це питання виживання.

Коли йдеться про найкращих українських юристів вони працюють день і ніч, але отримують за це відчутну винагороду. На рік найкращі юристи в Україні можуть заробляти мільйони доларів, чого більш ніж достатньо для безтурботної старості. «Мінімальній річний дохід для потрапляння до когорти топових юристів становить близько $2 мільйонів на рік», – каже Мальський. «Це приблизно та сума яку отримує партнер провідної української юридичної фірми після успішного року». Мальський додає, що юристи провідних іноземних фірм, як правило мають найвищі гонорари, що приблизно складають біля $850 на годину. Якщо ж ви вирішили найняти новачка тієї ж фірми його гонорар буде приблизно втричі менше.

«Різниця між місячною зарплатою новачка та провідного партнера фірми може складати від 100 до 1000 разів, [при тому] що початківець отримує від $1000 до $2000 на місяць», – каже Сергій Чорний, керуючий партнер київського офісу міжнародного юридичного гіганта Baker&McKenzie.

Деякі з провідних юристів в Україні іноземці, які часто відіграють важливу роль, адже приносять до країни свій цінний досвід. Багато хто з них докладає надзвичайних зусиль для лобіювання реформ в Україні як в середовищі місцевих політиків так і за кордоном. Однак, більшість з провідних українських юристів народились в Радянському Союзі, але освіту отримали на заході. Як наслідок, з точки зору досвіду, умінь та світогляду вони значно переважають своїх старших колег. Вони розуміють як далеко Україна відійшла він свого тоталітарного минулого і як далеко їй ще треба пройти для досягнення європейських або американських стандартів.

Деякі з провідних українських юристів – такі як колишні партнери київської фірми Magisters Олександр Власенко та Олег Рябоконь – останніми роками активно зайнялись політикою. Якщо їх приклад наслідуватимуть й інші, на думку багатьох, Україна матиме кращі шанси покращити свою систему влади. «Було б чудово потрапити до парламенту і працювати там над поліпшенням законодавства», – каже Чорний. «Я думаю, цього б прагнув будь який нормальний юрист. У тебе є можливість це зробити, і ти насправді знаєш як».

Отже, хто найкращі юристи в Україні? Ми отримали 27 відповідей та близько 50 імен номінантів. Дванадцятеро з них опинились в числі лідерів, отримавши більше чотирьох балів.

Михайло Харенко

Олександр Мартиненко

Василь Кисіль

Сергій Чорний

Олексій Дідковський

Сергій Піонтковський

Адам Мицик

Вадим Попко

Ярослава Джонсон

Артем Стоянов

ДжаредГрабб

Олег Макаров

(from Kyiv Post)