Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник practice (2).doc
Скачиваний:
746
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
9.71 Mб
Скачать

Domestic violence and children

1. Study the info about the impact of family abuse on children. Discuss key points with your partner and present them in class.

Domestic violence has an impact on children

  • Thinking constantly about the traumatic event.

  • Having nightmares.

  • Avoiding places, people, or activities that re-mind them of the event.

  • Losing interest in doing things that they liked before.

  • Feeling alone, empty, sad, anxious, or uncaring.

  • Becoming irritable, angry, and easily startled.

When children are exposed to domestic violence, it shows

  • Behavioral, social, and emotional problems

  • higher levels of aggression, anger, hostility, oppositional behavior, and disobedience; fear, anxiety, withdrawal, and depression; poor peer, sibling, and social relationships; low self-esteem.

It hurts them…

  • Cognitive and attitudinal problems

  • lower cognitive functioning, poor school performance, lack of conflict resolution skills, limited problem-solving skills, acceptance of violent behaviors and attitudes, belief in rigid gender stereotypes and male privilege.

…and can last a lifetime.

  • Long-term problems

  • higher levels of adult depression and trauma symptoms, increased tolerance for and use of violence in adult relationships

2. Render the articles into English:

a) Жорстоке поводження в сім’ї з дітьми не така вже й рідкість. Часто, плутаючи методи виховання із звичайним насильством, батьки намагаються бути «розпорядниками» життя власної дитини. Не знаючи іншого ставлення, малюки не можуть правильно оцінити ситуацію, тому самі, вважаючи себе винними навіть не намагаються захиститись. Ситуація ускладнюється ще й тим, що в суспільстві не прийнято це обговорювати. Дуже часто один з батьків просто спостерігає за знущанням над своєю дитиною. Та насправді ця форма насильства існує у побуті дуже давно і поширена серед представників різних національностей, різного соціального та фінансового статусу, у сім’ях з різними світоглядами та релігійними вподобаннями. За даними статистичного центру, у 2006 році в Україні від різноманітних протиправних дій дорослих постраждало 7 тисяч дітей. Найбільше страждають від домашнього насильства діти у віці до 10 років. Причому кожен третій з них не вчиться у школі – чи батьки не пускають, примушуючи жебракувати, чи то немає можливості відвідувати заняття (відсутність одягу та ін.)

б) Однією з причин загострення проблеми домашнього насильства над дітьми є соціально-економічна нестабільність у суспільстві. За даними статистики в Україні відомо про існування близько 2 мільйонів неповних і проблемних сімей, де немає когось з батьків, або ж батьки знаходяться у постійних пошуках роботи. Із них – близько 60 тисяч сімей, в яких проживає 150 тисяч підлітків, офіційно вважаються неблагополучними. Дуже часто жорстоке поводження з дітьми стає результатом того, що самі батьки страждали у дитинстві від насильства. Найжахливіше те, що ця модель може повторюватися багатьма поколіннями.

в) Інша причина – раннє батьківство. У деяких батьків ще не сформувалося почуття батьківської відповідальності. Від незнання того, як поводитися з дитиною в різних ситуаціях, людина стає агресивною і всі проблеми вирішує одним способом - образами чи побиттям. Такі батьки часто не сприймають всерйоз потреби своїх дітей. Вони висміюють їх, не дозволяють їм виражати свої істинні почуття, їм важко поважати дітей як особистостей зі своєю власною свободою. Вважаючи дітей причиною своїх проблем, вони починають їх бити, ображати, погрожувати їм, ізолювати, не довіряти чи зневажати. Такі діти страждають від психологічних травм.

Unit Six

TEXT