Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ASO_verstka_poslednyaya.doc
Скачиваний:
671
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
19.47 Mб
Скачать

Технічна характеристика струминної мийниці високого тиску з нагрівом води (типу hds Super m eco)

Продуктивність, л/год

400…900

Тиск, бар

30…180

Потужність, кВт

6,4

Живлення, В

380

Витрата палива, кг/год

5,0

Об’єм паливного бака, л

25

Об’єм бака для миючого засобу, л

20

Установка з нагрівачем багатофункціональна, тобто використовується для мийки автомобілів, їхніх двигунів, зняття захисного воскового покриття з кузовів легкових автомобілів, внутрішньої мийки автофургонів, мийки низу автомобілів, у тому числі при підготовці до протикорозійної обробки; мийки деталей після розбирання агрегатів, мийки підлог і стін у приміщеннях.

Випускається кілька модифікацій таких установок в залежності від їх продуктивності, яка при подачі води змінюється в межах 750…3000 л/год, а при подачі пари 375…1400 л/год.

2.3. Установки для мийки автомобілів с рухомим порталом

Для мийки автомобілів з напівпричепами або самоскидів застосовуються струминні мийні установки з рухливим порталом, що здійснюють одночасну мийку зовні й знизу. Установка для мийки автомобілів з рухливим порталом (рис. 2.6) складається із брудо-збірника 1, важелів 2 і 4 приводів нижнього й верхнього колекторів, тяги 3 приводу нижнього колектора, пристрою 5 змивання бруду з підлоги, електропривода нижнього колектора, бічного колектора 7 з форсунками, розпилюючих форсунок 8, захисного екрана 9, напірного трубопроводу 10, поворотних кронштейнів 11, трубопроводів 12, направляючого порталу 13 та рами 13 порталу.

Рис. 2.6. Установка для мийки автомобілів з рухливим порталом:

1 – брудозбірник; 2, 4 – важелі; 3 – тяга; 5 – пристрій змивання бруду;

6 – насосна установка; 7 – колектор; 8 – форсунки; 9 – захисний екран; 10 – напірний трубопровід; 11 – поворотний кронштейн; 12 – трубопровід; 13 – направляючий портал; 14 – рама порталу

Перевагами струминних мийних установок є простота конструкції, компактність, невелика металоємність і універсальність. Недоліком – надмірно велика витрата води та недостатня якість мийки легкових автомобілів і автобусів.

Всі мийні механізми мають аналогічну конструкцію, що забезпечує зворотно-поступальне вертикальне (або горизонтальне), а передні механізми й зворотно-обертальне, хитальне переміщення колекторів із соплами (форсунками), відрізняючись розмірами та кількістю форсунок. Форсунки на всій установці закріплені на кульових шарнірах, що дозволяє виставляти їх при регулюванні на оптимальний кут атаки кожного струменя.

У процесі мийки автомобіль переміщується конвейєром (V=3,5…7,0 м/хв), хоча допускається і пересування автомобіля своїм ходом із зупинками на 15…20 с через кожні 1,5…2,0 м. Автомобілі надходять на мийницю з інтервалом не менш 1,7…2,0 м за сигналом світлофора. Вмикання та вимикання мийниці відбувається автоматично при наїзді коліс автомобіля на одну із двох педалей керування. Продуктивність мийниці сягає до 50…70 автомобілів за годину при витраті води 0,6…1,2 м3на один автомобіль.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]