Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ASO_verstka_poslednyaya.doc
Скачиваний:
671
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
19.47 Mб
Скачать

Д

Рис. 18.16. Пост для нанесення протикорозійних покриттів

С установкою с-612

ля мийки й очищення днища та схованих порожнин варто використовувати шлангові машини високого тиску, у т.ч. з підігрівом води (модель М-125, UPM-95, «Wapelan» і ін.). Якість сушіння після мийки має важливе значення в загальному технологічному процесі проведених робіт, бо наявність вологи, на площинах, які покриваються мастиками є не припустимою.

Сушіння автомобіля після мийки рекомендується провадити потоком повітря, нагрітого до +80 °С. Сушіння нанесених протикорозійних матеріалів – при температурі +40 °С. Для одержання високої ефективності при сушінні схованих порожнин кузова, подачу нагрітого повітря необхідно провадити безпосередньо в порожнинах (крізь вікна й технологічні отвори).

Цим вимогам відповідає установка для сушіння фірми «Finicor» (Фінляндія). Її корпус змонтовано на візку, а для подачі гарячого повітря в сховані порожнини є декілька розпилювальних насадок. Максимальна температура нагрівання повітря 60…65 °С.

Для нанесення протикорозійних сполук, повітряним і безповітряним методом можуть використовуватися розглянуті вище моделі фарбонагнітальних установок з баками й фарборозпилювачами.

Промисловість випускає й спеціалізовані установки. Для невеликих виробництв використовують пересувну пневматичну установку моделі 183М (рис. 18.17) з баком, місткістю 20 л, тиск підведеного до бака повітря – до 1,0 МПа.

Для підвищення зручності в роботі, з метою доступу у важкодоступні місця, пістолет для нанесення маслографітової суспензії на оброблювані поверхні автомобіля постачається спеціальним трубчастим подовжувачем із соплом.

а

б

Рис. 18.17. Пневматична пересувна установка

Для нанесення протикорозійних покриттів мод. 183м:

а схема; б зовнішній вигляд

В

б

ипускаються установки високого тиску (від 24 до 36 МПа) для безповітряного розпилення протикорозійних матеріалів, з подачею їх до пістолета за допомогою гідронасоса плунжерного типу із приводом від пневмоциліндра – моделі УВС-1,5 М, УВДМ-9 і УВС-12. У комплект обладнання й пристосувань ОРГ-16381 (для проведення операцій по протикорозійному захисті) входить агрегат для виготовлення захисних сполук і нанесення їх на днище автомобілів. Він складається з рами, бункера, двох баків і барабанів, насоса високого тиску й трьох муфт для видачі стисненого повітря. Відмінністю цієї установки є наявність сушильного агрегату з електрокалорифером і рукавами для обдуву.

Контрольні запитання

    1. За яким принципом діє устаткування, яке застосовується для фарбування автомобілів?

    2. Яке обладнання використовується для нагріву фарби при безповітряному фарбуванні?

    3. Які конструктивні схеми обладнання використовуються при фарбуванні агрегатів автомобілів?

    4. Які підготовчі робити виконують перед фарбуванням кузовів, кабін і платформ автомобілів після ремонту?

    5. Які способи нанесення лакофарбових матеріалів застосовують при фарбуванні кузовів, кабін і платформ після ремонту?

    6. Які способи сушіння лакофарбових покриттів застосовують при ремонті кузовів, кабін і платформ?

    7. Які стадії має процес нанесення протишумної мастики на автомобіль в камері БС-208.?

    8. Яке призначення елементів пневматичної пересувної установки мод. 183М для нанесення протикорозійних покриттів?

Розділ 19

СИЛОВІ МЕХАНІЗМИ

АВТОСЕРВІСНОГО УСТАТКУВАННЯ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]