Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ASO_verstka_poslednyaya.doc
Скачиваний:
671
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
19.47 Mб
Скачать

Технічні характеристикифарбувально-сушильної камери моделі sb-7427

Найменування параметрів

Значення

Габарити

камери

внутрішні (Г × Ш × В), мм

6900×4000×2700

зовнішні (Г × Ш × В), мм

7000×5500×3500

В’їзні ворота (Ш × В), мм

3000×2600

В’їзні апарелі (довжина), м

2

Двері для персоналу (Ш × В), мм

800×2000

Вантажопідйомність пола, Н/колесо

5000

Стінові панелі (товщина), мм

50

Потужність ламп освітлення, Вт

1472

Тепловентиляційний агрегат

двигуни припливної вентиляції, кВт

2×3,0

двигун витяжної вентиляції, кВт

1×4,0

теплова потужність пальника, кВт

до 13,3

Максимальна температура в кабіні, °С

80

Час нагріву від 20 ° до 80 °С, хв

6–8

Агрегат.Тепловий агрегат оснащений трьома двигунами. Два з них надають руху двом припливним вентиляторам прямого привода типу «колесо білки». Третій двигун розташований за фільтром остаточного очищення й приводить в дію витяжний вентилятор. Таке компонування сприяє підвищенню довговічності витяжного вентилятора, оскільки на нього не попадають частинки фарбувального туману. Агрегат забезпечує роботу камери як у режимі нанесення фарбувальних матеріалів при максимальному повітрообміні, так і в режимі сушіння, коли забезпечується циркуляція нагрітого повітря по замкнутому контуру. Тепловий агрегат може розташовуватися як праворуч, так і ліворуч щодо кабіни.

Підстава й підлоги.Фарбувальна камера має металеву повноґратчасту основу висотою 300 мм. Можливе заглиблення підстави в підлогу, щоб підлога камери знаходилася на одному рівні з підлогою робочого приміщення.

Пульт керування.Камера має у своєму складі електричний пульт керування, задля контролю всіх робочих режимів та безпечної роботи дизельного пальника. Пульт керування оснащено індикаторами режимів робіт, необхідною робочою й аварійною сигналізацією, таймером і контролером температури в кабіні.

Освітлення.Камера оснащена потужним комбінованим верхнім і нижнім горизонтальним освітленням. Світильники верхнього ярусу розташовуються під кутом 45°, що в сукупності зі світильниками нижнього ярусу забезпечує комфортну роботу й створює ідеальні умови для порівняння кольору оригінального та лакофарбового покриття, що ремонтується.

Фільтри. Фарбувальна камера в стандартній комплектації оснащується: вхідним і вихідним карманчатими фільтрами, стельовим фільтром тонкого очищення й підлоговим фільтром для поглинання фарбувального туману. Карманчаті фільтри розміщують на легкозмінних металевих рамках для зручності заміни.

18.9. Способи сушіння лакофарбових покриттів

Сушіння лакофарбових покриттів визначається інтенсивністю випару розчинника, що перебуває в емалі. Вона може бути природною (при температурі 18…23 °С і відносній вологості в приміщенні не вище 70 %) і штучною (при температурі 60…175 °С). Тривалість природного сушіння становить 2…48 годин. Тому при фарбуванні кузова, кабіни або платформи її застосовують рідко.

Найбільш прогресивним є штучне сушіння, що значно скорочує час висихання й дозволяє досягати більш якісних декоративних властивостей покриття. При фарбуванні кузова, кабіни або платформи застосовують конвективний і терморадіаційний способи штучного сушіння.

Конвективний спосіб сушіння передбачає нагрів пофарбованих поверхонь гарячим повітрям у спеціальних камерах. Підведення гарячого повітря Г.П.з боку пофарбованої поверхні приводить до утворення поверхневої плівки3, яка перешкоджає висиханню нижнього шару2 і випару із шару фарби розчинника (рис. 18.11,а). Пари4 випаровуванні в процесі сушіння розчинника приводять до руйнування покриття3 і утворенню пор. Тривалість сушіння при цьому збільшується.

а

б

Рис. 18.11. Схеми сушіння деталей різними способами:

а – конвективним; б терморадіаційним

Терморадіаційне сушіння грунтується на поглинанні інфрачервоних променів металевою поверхнею 1кузова (рис. 18.11,б). У результаті впливу променів металева поверхня швидко нагрівається й сушить шар фарби. Перепад температури, що виникає між внутрішньою поверхнею емалі2, яка стикається з металом, і зовнішньої, сприяє швидкому випару розчинника із шару фарби. Нагріті пари розчинника безперешкодно проходять через верхній шар3 емалі, що ще не встигла затвердіти. Час сушіння терморадіаційним способом значно менше, ніж конвективним способом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]