Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вся книга Рус 2007.doc ПРАВОВІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ...doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
5.83 Mб
Скачать

4.1.3. Структура і чисельності служби охорони праці

На підприємствах, в установах, організаціях служби охорони праці повинні комплектуватися, як правило, спеціалістами такого профілю:

  • інженерами відповідної спеціальності;

  • фахівцями з питань гігієни праці;

  • юристами, що спеціалізуються на питаннях законодавства про охорону праці.

При службі охорони праці може створюватись лабораторія, яка здійснює контроль за наявністю шкідливих виробничих чинників на робочих місцях.

На підприємстві при кількості працюючих до 50 чоловік функції цієї служби може виконувати особа з відповідною професійною підготовкою за сумісництвом.

Чисельність служби охорони праці на підприємстві визначається на підставі таких розрахунків.

На підприємствах при чисельності працюючих від 51 до 500 чоловік таку службу повинен представляти один спеціаліст з охорони праці з інженерно-технічною освітою.

На підприємствах, де використовуються вибухові матеріали або сильнодіючі отруйні речовини, в такій службі повинно бути два спеціаліста.

При наявності на підприємстві інституту заступників керівника підприємства, керівник служби охорони праці, незалежно від чисельності працюючих, повинен призначатися на посаду заступника керівника підприємства (заступника генерального директора, директора тощо ‑ в залежності від структури підприємства).

Розрахунок чисельності працівників служби охорони праці в залежності від небезпечності і шкідливості виробництва на підприємствах з числом працюючих більше 500 чоловік здійснюється за формулою:

, (4.1)

де М1 ‑ чисельний склад служби охорони праці на підприємстві;

Рсер ‑ середньоспискова чисельність працюючих на підприємстві;

Ф ‑ ефективний річний фонд робочого часу спеціаліста з охорони праці, що дорівнює 1820 годин, який враховує втрати робочого часу на можливі хвороби, відпустку тощо;

Кв - коефіцієнт, що враховує шкідливість та небезпечність виробництва:

, (4.2)

де Рв — чисельність працюючих з шкідливими речовинами незалежно від рівня їх концентрації;

Ра — чисельність працюючих на роботах підвищеної небезпеки (що підлягають щорічній атестації з охорони праці).

Пояснення: коефіцієнт Ка максимально може дорівнювати трьом у разі, коли всі працівники працюють із шкідливими речовинами і всі вони підлягають щорічній атестації з питань охорони праці, тобто Рва =2.

Загальна схема визначення чисельності служби охорони праці представлена на мал. 4.1.

Цей розрахунок чисельності служби охорони праці підприємства не враховує спеціалістів з охорони навколишнього середовища, спеціалістів, які здійснюють технічний огляд і випробування котлоагрегатів, підйомних споруд та інших об'єктів на їх відповідність встановленим вимогам — ці працівники не входять до складу служби охорони праці.

Приклад 1. На підприємстві працює 700 чол., з них 400 ‑ з шкідливими речовинами і 300 чоловік ‑ на роботах підвищеної небезпеки.

,

Приклад 2. На підприємстві працює 1600 чол., з них 300 ‑ з шкідливими речовинами і 200 ‑ на роботах підвищеної небезпеки:

,

4.1.4. Права працівників служби охорони праці

Спеціалісти служби охорони праці мають право:

  • видавати керівникам структурних підрозділів підприємства обов'язкові для виконання приписи щодо усунення наявних недоліків, одержувати від них необхідні відомості, документацію і пояснення з питань охорони праці. Припис спеціаліста з охорони праці може скасувати лише роботодавець. Якщо керівник структурного підрозділу підприємства відмовляється від підпису в одержанні припису, спеціаліст з охорони праці надсилає відповідне подання роботодавцю;

  • зупиняти роботу виробництв, дільниці, машин, механізмів, устаткування у разі порушень, які створюють загрозу життю або здоров'ю працівників;

  • вимагати відсторонення від роботи осіб, які не пройшли передбачених законодавством медичного огляду, навчання, інструктажу, перевірки знань і не мають допуску до відповідних робіт або не виконують вимоги нормативно-правових актів з охорони праці;

  • надсилати роботодавцю подання про притягнення до відповідальності посадових осіб та працівників, які порушують вимоги охорони праці;

  • вносити пропозиції про заохочення працівників за активну працю з поліпшення стану безпеки праці;

  • залучати (за погодженням з роботодавцем і керівниками підрозділів підприємства) спеціалістів підприємства для проведення перевірок стану охорони праці.