Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зленко.docx
Скачиваний:
200
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
854.84 Кб
Скачать

Продовження реформ в оборонній та військовій сферах в Україні

Україна, за допомогою США, здійснюватиме оборонний огляд.

США допомагатимуть Україні та консультуватимуть її в питанні придбання та розгортання комунікаційного обладнання для українських збройних сил.

Україна проводитиме необхідні реформи системи законодавства та управління з метою трансформації системи управління кадрами та підготовки військовослужбовців для досягнення в результаті цього більш ефективної співпраці з силами НАТО. США надаватимуть технічну допомогу в цій сфері.

Розгляд нових сфер співпраці в галузях високих технологій, космічної та протиракетної оборони

США та Україна шукатимуть шляхи можливого технічного співробітництва у сфері ПРО.

США та Україна імплементують рамкову Угоду про співробітництво в космічному просторі.

США та Україна поновлять обговорення питань, спрямованих на укладення Угоди про проведення досліджень, розробок, випробувань та оцінки.

Продовження співпраці щодо розв'язання Придністровського та інших регіональних конфліктів, а також щодо заохочення поширення демократії в Білорусі

США та Україна підтверджують свою відданість справі проведення переговорів у форматі 5+2, націлених на розв'язання Придністровського конфлікту у відповідності до реалізації Плану "До врегулювання через демократію", розробленого на основі ініціативи Президента України.

Ми погоджуємося активно підтримувати діяльність Місії ЄС з надання допомоги у питаннях кордону Україні та Молдові та дію уніфікованого митного режиму на укра­їнсько-молдовському кордоні.

США та Україна погоджуються з тим, що проголошення незалежності Косово не може розглядатися як прецедент.

США та Україна докладатимуть зусиль для мирного врегулювання довготривалих конфліктів у регіоні в рамках міжнародних організацій, зокрема ООН та ОБСЄ.

Розвиток регіональних організацій

Роль України як лідера ГУАМ й надалі підтримуватиметься, включаючи посилення її ролі як країни, в якій розташовується секретаріат ГУАМ у Києві.

Посилення двосторонньої співпраці шляхом обмінів та візитів

США та Україна погоджуються активно впроваджувати двосторонню програму візитів високого рівня. Обидві сторони використовуватимуть такі візити для посилення та активізації роботи з наших ключових пріоритетів.

США та Україна погоджуються сприяти міжособистісним контактам громадян, а також продовжувати зосереджуватися на сфері культурних, освітніх та професійних програм обміну.

США та Україна підтримуватимуть діалог у рамках двосторонніх механізмів спів­робітництва, особливо Міжвідомчої координаційної групи та Двосторонньої робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю.

Вшанування пам'яті Голодомору в Україні 1932-33 років

Україна і США тісно співпрацюватимуть з метою сприяння вшануванню пам'яті і підвищення рівня обізнаності громадськості щодо Голодомору в Україні 1932-33 років, в тому числі в рамках міжнародних організацій.

Боротьба з віл/сніДом та туберкульозом

США та Україна продовжать співробітництво у сфері боротьби з ВІЛ/СНІДом та туберкульозом. Україна продовжить нарощувати зусилля в боротьбі з ВІЛ/СНІДом, у т.ч. у сфері попередження, діагностування та лікування згідно з зобов'язаннями, взятими перед Глобальним фондом з боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Україна зміцнюватиме координаційний механізм країни .у питаннях боротьби зі СНІДом та сприятиме впровадженню найкращої практики в галузі виявлення, запо­бігання та лікування туберкульозу та ВІЛ.

Підписано у м. Вашингтоні, округ Колумбія та м. Києві 1 квітня 2008 року

Додаток 27

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]