Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
50.21 Кб
Скачать

Зміст

1.1 Вступ………………………………………………………………..…. 2

2.1 Опис екскурсійних об’єктів……………………………………….…. 3 - 25

1) Національний музей «Чорнобиль» ……………………….……….…. 3 - 4

2) Київський меморіальний будинок – музей Михайла Булгакова….... 4 - 5

3) Київський музей західного та східного мистецтва ім. Богдана та Варвари Ханенків……………………………………………………………..….… 5 - 7

4) Музей Гетьманщини………………………………………………..… 7 - 9

5) Музей історії міста Києва…………………………………………...... 9

6) Ресторан «Oxota na Ovets»……………………………………………. 10 - 12

7) Дитячий ресторан "Baby rock"………………………………………... 12

8) Ресторан – салон «Канапа»……………………………………………. 12 - 13

9) Готель «Опера»………………………………………………………… 13 - 18

10) Готель «Дніпро»……………………………………………………… 18 - 23

11) Києво – Печерська Лавра …………………………………………… 23 - 24

3.1 Висновки……………………………………………………………… 25

4.1 Додатки……………………………….…………………………...….. 26

5.1 Список використаних джерел………….……………………………. 27

1.1 Вступ

Київ неодмінно зачарує кожного, хто вперше ступить на його багатовікову землю, відвідає старовинні собори, побуває на заповідних горах, пройдеться старими вуличками і відчує дихання древньої столиці України, привітність та гостинність її жителів.

Недарма Київ вважається матір’ю міст руських, саме він є колискою Київської Русі. Приїжджаючи до Києва, на кожному кроці всім тілом відчуваєш енергетику стародавнього міста, про яке складено чимало легенд та народних пісень, написані билини, хроніки і літописи.

Численні пам’ятки культури українського народу зберігаються в музеях Києва. Щоб пізнати всю глибину краси матеріальних та духовних пам’яток культури ми ,на нашій практиці, відвідали безліч музеїв столиці.

2.1 Опис екскурсійних об’єктів

1) 02. 12. 2014 Наша група відвідала Національний музей Чорнобиля, який знаходиться за адресою: Київ, пров. Хорива, 1.

Експозиція київського музею «Чорнобиль» розповіла нам про найбільшу в історії катастрофу в сфері атомної енергетики - аварію, що сталася на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС в квітні 1986 року. Фонди музею містять близько семи тисяч експонатів. Ми ознайомились з розсекреченими документами, картами, фотографіями, предметами етнічної культури, а також побачили особисті речі учасників ліквідації наслідків аварії.

Музей «Чорнобиль» відкрився в 1992 році до п'ятої річниці чорнобильської аварії. Експонати збирали тривалий час, так як більша частина документів була засекречена, а учасникам подій заборонили розповідати про подію. Багато що з представленого в музеї опублікували вперше - карти, фотографії і документи.

При вході в музей ми побачили табличку з написом на латині «Є межа у печалі, немає її у тривоги». Далі - шлагбаум з тривожно миготливими вогниками. Він відкрив нам вхід на дорогу в Чорнобиль. Вона зроблена у вигляді символічної сходи, яка веде в головний зал музею. Над сходами розвішані дорожні покажчики, на яких написані назви 76 населених пунктів. Вони були стерті радіацією з карти України.

Далі - перший зал експозиції, де підлога - це плита біологічного захисту головного реакторного залу. Там встановлено справжній іконостас. Його фрагменти привезли з Воскресенського храму наукові співробітники музею. Цей храм знаходився в зоні відчуження. У поліському човні, що символізує Ноїв ковчег, відвідувачі залишають дитячі іграшки. Біля іконостасу розташовані три манекена в костюмах ліквідаторів, а над ним - білий і чорний ангели з розпростертими крилами. Стеля зроблена у вигляді карти світу, а миготливі вогники на ньому позначають міста, в яких працюють атомні електростанції. Стіни залу оформлені соціальними плакатами, присвяченими ядерній тематиці.

У музеї ми подивилися відеоматеріали про аварію, побачили макет енергоблоку, трьохфазову працюючу діораму, що демонструє етапи катастрофи і споруду саркофага. Експонати музею розповіли про героїзм і самовідданість людей різних професій, які боролися з наслідками вибуху.

Музей допоміг нам усвідомити масштаби катастрофи через долі тисяч людей – її учасників, свідків та жертв.

Багатство музейної колекції, високий науковий та художньо-естетичний рівень основної експозиції та тимчасових виставок, достатня професійна підготовка співробітників повністю задовольнили наші духовні інтереси.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]