Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
50.21 Кб
Скачать

6) 19.01.2015 Наша група потрапила у дивовижне життя працівників ресторанів. І так, першим закладом, який ми відвідали був ресторан під назвою «Ohota na ovets».

Знаходиться він за адресою вул.Воздвиженська 10б. Навіть ще не зайшовши до закладу мені сподобався зовнішній вигляд та назва. Нас зустріла адміністратор, яка супроводжувала нас на протязі всієї екскурсії. Розповідала нам тонкощі роботи в ресторанах різного рівня.

Ім'я ресторану дав популярний роман японського письменника Харукі Муракамі.

За словами Дмитра Борисова, господаря ресторану , філософія і життєвий шлях письменника близький йому. Проживши більшу частину життя поза Японії, Харукі зміг зберегти і передати в текстах всі цінності, постулати та автентичність цієї країни і її народу, популяризував їх у всьому світі. Таким же шляхом пішов і Дмитро, намагаючись передати справжній смак, атмосферу і оригінальність азіатських ресторанів в «ПОЛЮВАННЯ НА ОВЕЦЬ», але в сучасній інтерпретації.

Справжній лофт - ось основна ідея інтер'єру закладу: бетонні стіни, висока стеля і «борисівські фішки». В цей раз це антикварні меблі, статуї і маски 14-19 століть з Індонезії, Тибету і Китаю, жива зелена стіна зі своїм мікрокліматом і спеціальною підсвіткою, відкрита кухня з холодильною камерою, де лежать баночки з чорною ікрою, і ланцюжки, які струмують, як струмочки, на одній зі стін.

Одним словом, для когось тут суцільний кітч, мікс стилів і моветон, а для інших - концентрат оригінальних ідей.

Класичні м'які дивани, упереміш з антикварними столами і стільцями з цінних порід дерева. Привертають увагу і розмальовані ширми, що відокремлюють столики, і плетене крісло-гойдалка з натурального тика. В кінці залу стіна виконана з солейролія - зелений пухнастий трав'яний килим, який поки виглядає як буклі, але скоро стане однорідним.

Особливістю ресторана є – мішечки зі спеціями і оливковою олією ,які вони виробляють власноруч – кожний відвідувач може забрати з собою на пам’ять таку дрібничку безкоштовно. Друга особливість – відкрита кухня, тобто ми можемо бачити з яких продуктів готується наша страва. Третя – Робата гриль, єдиний,на даний момент в Україні.

Цінова політика ресторану є люксовою, тобто середній чек близько 300 грн.

Шеф-кухаря ресторану - знайомі нам Діма Горовенко, Валерій Пасічник і нещодавно приєднався до них Андрій Скок, що має за плечима багаторічний «азіатський» кулінарний досвід. Це тріо пропонує нам спробувати не просто паназійська кухню, а страви вже із заздалегідь визначеними соусами і смаками.

До речі, про смаки: тут гостро, а іноді дуже гостро! Чи готові до полум'яним відчуттями мовою. Справжня азіатська кухня саме така, адже спочатку в східній кулінарії гострота служить стерженем, на який нашаровуються інші смаки.

«Oxota na ovets» - в першу чергу, це стейк хаус, а значить основний акцент робиться на м'ясо, благо, судячи з кількості тих, що дозрівають тушок, нестачі в останньому тут не очікується:

Рясну трапезу варто все-таки починати із закусок, в «Полюванні» пропонують тар-тар з телятини з соусом понзі і каперсами, харумаки з креветкою або качкою і тайським соусом, шийки Рапани під крем-чилі соусом (все за 59 грн.), а також креветки з мармеладом з болгарського перцю (79 грн.).

Сашимі в ресторані подають в устричних раковинах на соломі із заздалегідь визначеними соусами. Вибирайте між тунцем, дорадо або гребінцем з щучої ікрою (від 50 до 65 грн.).

Ресторан пишається своїм фірмовим теплим салатом з телятиною і ніжними баклажанами (77 грн.), який розмістився між салатом з креветками темпура і мікс-салатом (85 грн.) і wok-салатом зі смаженою куркою і соусом з кінзи (59 грн.).

Також на основне можна спробувати рибу Хотуро з соусом з кінзи за 97 грн. або курку з перцем чилі і соусом теріякі за 89 грн.

Десерти поки нечисленні, але панна котта з імбирним соусом і екзотичний фінгер заслуговують згадки (47 і 53 грн. відповідно).

Напої в «Oxota na ovets» класичні і в різноманітності - як міцні, так і слабші, а також домашні лимонади, настоянки та фірмові коктейлі - Сінгапур Слінг, Азіатський Мартіні, Ранок в Бангладеш, Китайська вишня з золотим ромом і прянощами (69-79 грн.).

Персонал дуже відкритий і ввічливий. Я у захваті від цього закладу. Після закінчення університету я мрію працювати в таких закладах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]