Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СВОДН_Е СЕРТИФ.ВИМОГИ сайт.doc
Скачиваний:
124
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

4. Зона 2.

4.1. У цій зоні проведення робіт, при сухій ЗПС і бічній складовій вітру не більш 5 м/сек., не обмежується за умови, що земляні роботи або протяжність вийнятого ґрунту в напрямку, паралельному ЗПС, зводиться до мінімуму. Висота вийнятого ґрунту не повинна перевищувати 2 м над поверхнею землі.

4.2. Все будівельне обладнання, яке використовується в цій зоні, повинно бути пересувним.

4.3. Під час заходу на посадку ПС із використанням інструментальної системи посадки ILS (СП) ніяке обладнання або транспортний засіб не повинен знаходитись в цій зоні.

4.4. При перебуванні в цій зоні повітряного судна, що втратило спроможність рухатися, ЗПС повинна бути закрита.

4.5. По можливості, при виконанні робіт у зоні 2 варто прагнути до забезпечення вимог щодо тимчасових перешкод, оголошених для 1 зони, що особливо суттєво при значній інтенсивності використання ЗПС, великій тривалості виконання робіт і в умовах гірших, ніж зазначених у п. 4.1.

5. Зона 3.

5.1. Обмежень у відношенні робіт, які виконуються в даній зоні, немає. Однак, робота та транспортні і будівельні засоби, які використовуються при її виконанні не повинні створювати перешкоди у роботі радіонавігаційних засобів.

Примітка: Обладнання і механізми, що використовуються для роботи та видалені з льотної смуги, рекомендується розташовувати таким чином, щоб не порушувати перехідні поверхні, визначені у розділі 3 дійсних сертифікаційних вимог.

5.2. У випадку проведення робіт у зонах, що примикають до кінців ЗПС, експлуатант аеродрому повинен у максимально використовувати запасні ЗПС, скорочення наявних дистанцій та/або зміщення порогу для того, щоб перешкода не виступала за відповідну поверхню заходу на посадку і не була перешкодою у випадку перерваного або продовженого зльоту.

5.3. До початку робіт необхідно провести нараду між експлуатантом аеродрому та виконавцем робіт для узгодження порядку виконання робіт, в якому повинні бути передбачені наступні питання:

5.3.1. Забезпечення контролю за будівельними машинами для безперешкодного руху повітряних суден.

5.3.2. Розробка графіка будівельних робіт для максимального використання періодів найменьшого руху повітряних суден.

5.3.3. Усунення виданеного грунту, зберігання будівельних матеріалів та обладнання, а також стан робочого місця в кінці роботи.

    1. Тимчасові перешкоди біля РД.

      1. При розгляданні можливості виконання робіт біля РД експлуатант аеродрому враходувати типи повітряних суден, що експлуатуються на аеродромі і наявність запасних наземних маршрутів руління, що дозволяють запобігти руління по РД, поблизу якої знаходиться перешкода.

      2. Відстань між перешкодою та кінцем крила повітряного судна, що експлуатується на РД, розташованого на осі РД, повинно бути не менше 7,5м. Рекомендується попереджати пілота по радіозв”язку про наближення до небезпечної зони.

      3. Повинне бути передбачено нічне та денне маркування тимчасових перешкод біля РД. Можуть бути використувані аеродромні знаки для позначення небезпечних місць.

„Знаки” повинні бути обладнані вогнями червоного кольору.