Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СВОДН_Е СЕРТИФ.ВИМОГИ сайт.doc
Скачиваний:
124
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

Вогні захисту зпс

8.2.3.9. Місця очікування перед ЗПС повинні бути позначені вогнями, що встановлюються по обидва боки РД не далі 7 м від її країв поряд з денним маркуванням.

8.2.3.10. Кожний вогонь повинен складатися з двох світлових арматур, що почергово включаються, випромінює жовте світло тільки в напрямку ПС, що рулює до місця очікування. Частота миготіння повинна складати 30-60 проблисків у хвилину, причому тривалість проблиску і темного проміжку повинні бути однакові.

Примітка. До 01.01.2010 р. допускається застосування подвоєних вогнів, що горять постійно, для ЗПС точного заходу на посадку І категорії, необладнаних ЗПС і ЗПС неточного заходу на посадку. Колір випромінювання вогнів повинен бути червоним при спостереженні з ПС, що рулює до ЗПС і жовтим - при рулінні від ЗПС. Замість зазначених вогнів допускається застосування знаків із символом РМС(ILS) при русі до ЗПС. Для міжнародних аеропортів замість знаків РМС(ILS) допускається використання знаків із символами САТ I, II, III.

Стоп-вогні

8.2.3.11. Стоп-вогні можуть бути передбачені в кожному місці очікування перед ЗПС точного заходу на посадку III категорії.

8.2.3.12. Стоп-вогні можуть передбачатися в проміжному місці очікування, коли бажано доповнити денне маркування вогнями та забезпечити керування рухом за допомогою візуальних засобів.

8.2.3.13. Стоп-вогні повинні бути встановлені в місці де необхідно зупинити рух поперек РД з інтервалами 3±0,3 м у кількості не менше п'ятьох вогнів.

8.2.3.14. У якості стоп-вогнів повинні бути використані вогні поглибленого типу, які випромінюють червоне світло у напрямку ПС, яке рухається до ЗПС.

8.2.3.15. У тих випадках, коли пілот може не бачить звичайні стоп-вогні, наприклад, внаслідок снігу або дощу, або коли пілоту потрібно зупинити повітряне судно настільки близько до вогнів, що вони виявляються за межами видимості пілота через конструкцію судна, на кожному кінці лінії стоп-вогнів потрібно встановлювати по два додаткових надземних вогні на відстані не менше 3 м від краю РД.

8.2.3.16. Електричний ланцюг повинен бути виконаний таким чином, щоб:

а) вогні ліній «стоп», розташованих поперек РД, включалися вибірково або групами;

б) при включених вогнях лінії «стоп» будь-які осьові вогні РД, установлені за вогнями лінії «стоп», були виключені на відстані принаймні 90 м;

в) вогні лінії «стоп» блокувалися з осьовими вогнями РД таким чином, щоб при ввімкнутих осьових вогнях РД, розташованих за вогнями лінії «стоп», вогні лінії «стоп» були вимкнені і навпаки.

Вогні проміжних місць очікування

8.2.3.17. Вогні проміжних місць очікувань передбачаються на проміжному місці очікування, призначеному для використання на ЗПС точного заходу на посадку ІІІ категорії, за винятком тих місць, де встановлені вогні лінії «Стоп» і немає необхідності в сигналах припинення і поновлення руху, що подаються стоп-вогнями.

8.2.3.18. Вогні проміжних місць очікування рекомендується передбачати в проміжному місці очікування, де немає необхідності в сигналах припинення і поновлення руху, що подаються стоп-вогнями.

8.2.3.19. Вогні, у кількості не менше трьох, установлюються на лінії, що перпендикулярна до осі РД, з інтервалами між вогнями 1,5±0,15 м і на відстані 0,3 м від маркування.

8.2.3.20. В якості вогнів проміжних місць очікування повинні використовуватися вогні постійного випромінювання поглибленого типу, що випромінюють жовте світло.