Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СВОДН_Е СЕРТИФ.ВИМОГИ сайт.doc
Скачиваний:
124
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

13.4. Аварійно-рятувальні засоби

13.4.1. На аеродромі повинний бути аварійно-рятувальний автомобіль (транспортний засіб), що вибирається із врахуванням географічних і кліматичних умов місцевості, для проведення пошукових і аварійно-рятувальних робіт у районі аеродрому, і такий, що забезпечує доставку пошуково-рятувальної групи й аварійно-рятувального спорядження до місця події.

Допускається забезпечення автомобілем (транспортним засобом) і спорядженням за планами взаємодії з іншими організаціями і підприємствами.

Примітка. Перелік основного аварійно-рятувального спорядження для проведення пошукових і аварійно-рятувальних робіт у районі аеродрому приведений у додатку 19.

13.4.2. На аеродромі повинний бути санітарний автомобіль і фургон-причіп з транспортним засобом для його буксирування.

Примітка. Перелік спорядження і устаткування санітарного автомобіля і фургона-причіпа для проведення пошукових і аварійно-рятувальних робіт у районі аеродрому викладено у правилах медичного забезпечення польотів цивільної авіації України.

13.4.3. На аеродромі повинні бути транспортні засоби для евакуації потерпілих з місця події.

Допускається забезпечення транспортними засобами по планах взаємодії з іншими організаціями і підприємствами.

13.4.4. Аеродром /вертодром, де зліт або посадка виконується над водним простором (море, велике озеро, водоймище), повинний бути забезпечений плавучими транспортними засобами (катера, моторні човни), укомплектованими:

- засобами повітряного електрозв'язку з САОЦ і ПКП;

- устаткуванням для освітлення місця робіт на воді;

- звуковими і світловими сигнальними пристроями;

- індивідуальними і груповими плавзасобами в кількості, що відповідає пасажиромісткості самого великого ПС, що здійснює польоти на аеродромі/вертодромі.

Допускається забезпечення плавучими транспортними засобами по планах взаємодії з іншими організаціями і підприємствами.

14. Аеронавігаційна інформація

Забезпечення аеронавігаційною інформацією на аеродромі повинне здійснюватися відповідно до Правил обслуговування аеронавігаційною інформацією.

На сертифікованому аеродромі персоналу, який пов'язаний з виконанням польотів, включаючи льотні екіпажі, повинна надаватися аеронавігаційна інформація, яка є необхідною для забезпечення безпеки й ефективності аеронавігації на етапах маршрутів, що починаються від даного аеродрому. Ця інформація повинна включати об'єднаний пакет аеронавігаційної інформації, а також карти і схеми.

Для забезпечення аеронавігаційною інформацією користувачів аеродрому на авіапідприємстві повинен бути відповідний структурний підрозділ, який через взаємодію з іншими службами, що забезпечують польоти на аеродромі своєчасно повідомляє САІ про фактичний стан аеродрому, режим роботи засобів зв’язку та радіотехічного забезпечення польотів, порядку виконання польотів.

15. Обслуговування повітряного руху

У рамках проведення сертифікації аеродрому, визначається відповідність організації ОПР та обладнання ОПР вимогам нормативно-правових документів у галузі обслуговування повітряного руху.