Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
фізичне виховання відповіді.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
08.08.2021
Размер:
146.87 Кб
Скачать

70. Складіть план основної частини фізкультурного заняття змішаного типу (зазмістом і методикою проведення для дітей старшого дошкільного віку).

Змішані (подається новий руховий матеріал і закріплюються раніше набуті вміння та навички, співвідношення знайомого і нового матеріалу на таких заняттях складає 3 : 1 або 4 : 1). Рухлива ігра «Пожежні на вчені» - п. 4 рази. Індивідуально-комадндні змагання. Сьогодні будемо грати у гру «Пожежні на вченні». На який сигнал будете підніматися по сходах? Як потрібно підніматися? Як спускатися? Кому будете вручати прапорець? Не забувати, після того, як зійдіть, вставайте в кінець колони. Подивимося, в чий команді діти більше зароблять прапорців. Перша четвірка приготуватися, 1 – 2 – 3 – біжи! Не пропускайте рейки, не поспішайте спускатися, що не зістрибуйте. Отримати і прапорці. У чиїй колоні більше прапорців? Молодці, ця колона виграла. З.Ч. Гра малої рухливості !Сого не сало?» - П. 4 рази. Ви гру знаєте. Закріпимо правила і зміст: що потрібно робити, коли йдете по колу? Що робити на сигнал «Стоп?» Підглідати можна? Правильно, граємо чесно. Ідіть по рівному колу, не тримайтеся за руки, запам’ятовуйте предмети. «Стоп». Молодці, все чесно ведвернулися. Повертайтеся. Відповідати можна всім разом. Молодці, грали чесною.

71. Складіть план основної чатини фіз.-го заняття в залі дітей страшої групи. Визначте способи організації дітей та зробіть графічну розмітку залу.

ІІ. Основна частина. Перешикування для проведенні О.Р.У. 1. Комплеск ритмічної гімнастики – стоячи. 1.1.П. – О.С. руки на поясі. В.: - повороти і нахили голови вправо і влівою 2.1.П. – О.с.руки на поясі. В.: почергове піднімання плечей. 3.1.П. – О.с. 4.1.П. – О.с. 5.1.П. – О.с. руки на поясі. В.: поворот тулуба вправо з виносом п’яти, руки зігнуті в ліктях. 6.1. – О.с. руки на поясі. В.: три нахили вліво (вправо). 7.1.П. – О.с. руки на поясі. В:. виконання стопами вправи «гармошка». 8.1.П. – Ноги на ширині плечей, руки на поясі. 9.1.П. – О.с. руки на поясі. В.: приставний крок вліво і вправо. 10.1.П. – О.с. руки на поясі. Стрибки: ноги разом – нарізно. 11.1.П. – О.с. руки на пояся. В.: стрибки на двох ногах з боку в бік. 12.1.П. – О.с. руки на поясі. В.: ходьба на місці. Вихователь розподіляє дітей на кілька підгруп, і кожна підгрупа виконує окреме завданя. Після того як діти виконають вправу кілька разів, підгрупи міняються місцями. Застосовується на етапі вдосконалення вже набутих рухових навичок.

72. Немає.

73. Складіть комплекс фізкультпаузи для дітей старшого дошкільного віку.

«Ранок на болоті» 1. «Прокинувся бусол» - В.п. – о.с. Потясування. 2. «Ходить бусол по болоту» В.п. – о.с., руки за спиною замку. Почергове піднімання зігнутої в коліні ноги. 3. «Вибра чисить шубку» В.п. – сидячи на підлозі.Повороти тулуби вліво – вправо, назад, відводячи руки за спину. 4. «жучок» В.п. – лежачи на впині. (Впав жучок – водолюб, намачається піднятися, допомагає собі лапками – змахи руками і ногами). 5. «Піднявся жучок - розминає лапки» - В.п. – сидячи на колінах. 6. «Жук – водолюб» повзе по стеблині» 7. «Жабки» - стрибки. 8. Р/гра «Чапля на болоті» Вправа на дихання Жабки заспокоюються – повільній вдох носом, видих ротом із звуковимовою «ква – ква». Релакційна вправа 6 настпив день, сонечко піднялось високо, промінці добре зігрівають звірят. Лягти на килим, закрити очі, відчути тепло сонячного промінця. А тепер готуємося до наступного заняття.