Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
фізичне виховання відповіді.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
08.08.2021
Размер:
146.87 Кб
Скачать

67. Складіть комплекс ранкової гімнастик для дітей іі-ї молодшої групи. Сформулюйте і поясність вимоги до його складання. «Казкова зарядка» Шикування в колону по одному.

Слухай казковий народ, збираємося на сход. Скоріше в лад вставайте, і зарядку починайте. Потягування. Потягушки, потягнися! Швидше скоріше прокинься. Діти повторюють рухи відповідно до тексту: давним – давно жив цар горох. І робив він зарядку. Він гловою критив – критув, і танцюваа навприсядки. Вгору долоні! Хлоп! Хлоп! По колінах шльоп. По плечах тепер поплещи, з боків себе потьопала. Можемо грюкнути за спиною! Ляскаємо перед собою! Вправо можемо, вліво можемо! І навхрест руки високо піднімаючи коліна. По стежці лісовик йшов, на галявині гриб знайшов. Присідання. Раз грибок, два грибок, от і повний кузовок. Лісовик охає – втомився. Від того, що присідав. Потягування, руки вгору. Нахил в сторони. Лісовик солодко потягнувся, а потім назад прогнувся. А потім впред нагнувся, і до підлоги дотягнувся. І наліво і направо, повернувся от і славно. Лісовик виконав розминку, і всівся на стежку. Здоров’я в порядку, спасибі зарідці!

68. Комплекс загально розвивальних вправ на предметах для дітей старшої групи.

Ігрові вправи, що нагадують дії знайомих предметів або тварин (повторювати 4 – 6 разів). 1. Прямі руки підняли вгору, ставши на носки, потягнутися (вдих). 2. – повернутися в і.п.(видих). Вправа «Збір яблук». І.п. – ноги разом, прямі, руки вгору. 1.Зігнути ноги в колінах, нахилитися вперед, як би підбираючи з підлоги що впали яблука (вдих). 2. – повернутися в і.п. (вди) вправа «Маятник годиник» І.п. – стоячи, ноги на ширині плечей, руки на поясі – подібно до руху маятника здійснювати нахили по черезі вправо і вліво, на згинаючи ніг. І.п. – ногои разаслені широко, руки в замку на головою, відведені назад. 1. – різким рухом, здійснюючи нахили вперед, мах вперед руками, заводічи їх між ніг (видих). 2. – Повільно повернутися в і.п. (вдих) Вправа «Літачок». І.п. – стоячи ноги разом, руки в сторони; виробляють нахил тулуба в праву в ліву сторони, нагадують рух літака в польоті.

69. Складіть добірку прав , спрямованих на розвиток гнучкості у дітей, виходячи із визначення гнучкості як фізичної якості.

Гнучкість як психофізичний якість хара-є ступінь рухливості ланок опорно – рухового апарату людини при викоання ним рухів і певною амплітудою. 1. Ходьба. - На носках, п’ятах, зовнішній в внутрішній строних стоп. - З п’яти на носок перекатом; - В носка нап’яту; - В полуприсіде, руки на поясі. 2. Повороти тулуба навісці. 3. Нахили тулуба в різні боки, ноги разом не згинати. 4. Сидячи на підлозі намагатися дістати паьцями ніг підлоги,потмі шкарпетки на себе. Ноги повиння бути разом, підколінки стосуватися підлоги. 5. Сидячи на підлозі: ноги разом, підколінки торкаються підлоги, руки – упор ззаду, шкарпетки відтягнуті. Підняти, не згинаючи, поперемінно праву і ліву ноги. 6. З цього положення ногои розвести якомога ширше. 7. З положення лежачи на спині підняти ногои вгору і виконувати рухи як при ізді на велосипеді. 8. Стоячи на колнах по 5-6 чоловік, взівшись за руки, підняти руки вгору і дивитися на стелю, повернутися у вхідне положення. 9. Те ж саме, сидячи на підлозі, але вихідне пложення – тулуб нахилений вперед, ноги разом, носки відтягнуті, підколінки торкаються підлоги. На чотири рахунки руки піднімаються вгору, подивитися на стелю і назад у вихідне положення. 10. Вправа «Ластівка» за допомого вихователя або батьків (у домашніх умовах) 11. У гімнастичної стінки: стячи обличчям до стінки, руки – на перекладині, підняти ліву пряму 9носок відтягнути) праву ногу, робити на два рахунки. 12. Всіляки вправи лежачі на підлоз, з перекатами з живота на спину. 13. Вправи на розтягування і розсблалення м’язів. 14. З’єнати «Ластівку» з шкереберть вперед.