Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
фізичне виховання відповіді.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
08.08.2021
Размер:
146.87 Кб
Скачать

63. Складіть добірку фізичних вправ спрямоввинх на розвиток швидкості у дітей, виходячи із визначення спритності як фізичної якості для старшого дошкільного віку.

Швидкість як рухове якість – це здатність людинизіслнювати рухову дію в мінімальний для даних умов відрізок часу з певною частотою і імпульсивністю. Важливу рольу прояві нервових процесів. Швідківсть є комплексною руховою якістю людини. При розвитку швидкості рухів у дітей перевагу слід віддавати природним формам рухів і нестереотипно способам їх виконання. Стандартне повторюваня вправ з максимальною можливістю може вже в дитячому віці і спортивні ігри мають івну перевану перед стандартними пробіжками на швидкість. У дошкільному віці використовують різоманістні вправи, що виороскочасних переміщень і локальних рухві. Це вправи з короткою ідовгою скакалкою, естафети і бігом, вправи з кидками і ловлею м’яча і тому подібне. Біг – основна вправа, розвиваюче загальну швидкість. Короткі пробіжки, по 40 – 60 см, під ас тренування боксера на дорозі відмінно розвивають швидкість. Різні спортивні ігри розвивають необхідні боксеру якості: рухливість, орієнтування, моторність, спритність, швидкість дій. Особливо корисні ігри в ручний м’яч, баскетбол, футбол, волейбол і взимку – хокей.

64. Складіть комплекс впра гігієнічної гімнастики після сну для дітей старшої групи.

Вправа «Прокидаймося» - Вихователь ніжно промовляє : - Хто так солоко тут спить? - Треба прокидатися! - Оченята відкривати, і зарядку починати. - Лунає тиха спокійна музика. Вихователь пропонує дітям відкинути ковдри. - «Розбудіть сусіда» - повороти головою праворуч і ліворуч. - «Потягусі» - лежачи на спині, ноги разом, опустили за глову 0 потяглися; опестили руки вниз. - « хто ще спить?» - сидячи на ліжку, ноги прямя, руки на пояся. Підняли плечі вгору (вдих); опустили плечі (видих). - «Шикуймо черевички» - сидячи на ліжку, ноги опущені на підлогу. Нахилитися впреде, дістата носиком коліна (видих), сісти рівно (вдих). - «Виросли великі» - стоячи біля ліжка. Піднятися на носки, потягнутися руками вгору, опуситит. Гімнастика закінчина ходьбою по корейційній дорожці.

65. Складать комплекс фізкультхвилинки стоячи між столами для дітей однієї з вікових груп. (на вибір студента).

1. Ми берізки і кленці! Внас тоненьки стовбурці, Ми в стрункі стоєм рядки, Випрямляєм гілочки. (Руки перед собою) повт. 7 – 8 разів. Ледь зіп’ялись з коренців, дістаємо промінців. (руки вгору) повт. 7 – разів. 2. Ми зтискаєм їх в вогонь В зелені своїх долонь (стискання кулачків) пост. 7 – 8 разів 3.Хилять світі вітерці Вліво – вправо стовбурці (нахили тулуба) повт. По 4 р.в кожн бік. 4. Ще й верхівки кожен ряд Нахяляв вперед – назад (вправи для шиї) повт. По 4 рази.

66. Складіть план проведення пішохідного переходу з дітьми старшого віку (воени).

Фізкультурне заняття на вулиці в старшій групі «Подорож в осінній ліс». Програмні завдання: -Накопичувати і узагальнювати руховий досвід: - зберігати дистанцію під час ходьби і бігу; - добиватися усвідомленого, активного, з належним м’язовою напругою виконаня всіх видів впра. 2. розвивати у дітей фізичні якост: загальну витривалість, швидкість, силу, координацію. 3. формувати усвідомлену потребу в рховій активнсті. Хід заняття: Хлопці, встаньте красиво, подровняйте носочки, розправте плечі, випряміть спину. Привітаємо одни одного. Фізкульт! (Привіт) - Сьогодні ми з вами вирушимо в оснній ліс. Закрийте очі, поверніть навколо себе – відкрийте очі. - «У ліс осінній на прогулянку запрошую вас піти цікаві прогоди! - Нам, хлопці, не знавйти! - Повернулись направо, кроком руш. - Йдемо серед високих дерев! - Йдемо серед чагарників - Йдемо по траві - Переступати великів камені - А тепер побігли лісовою стежкою - Крокуємо по клоу, зупинилися. «До нас на долоньки впав листок» Давайте подуємо на нього. - Хлопці, подивіться перед нами галявинка, а на ній шишки. Візьміть по оній шишці і встаньте на своє місце. Давайте пограємось з шишками. - Але спочатку перевіремо відстань, руки в сторони, не заважали один одному? О.Р.У. 1. Перша вправ «Збираємо шишки». 2. Друга вправа «Переклади шишку» 3.Третя вправа «Показжіть яка грана шишка». Присдання. 4. Четверта вправа «Нахала низ». 5. П’ята врава «Нахала в сторони». 6. Шоста вправа стрибки «Веселі хлопці».