Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Marketing_turistichnogo_biznesu_KMSONP.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать

Завдання 3

Проведіть аналіз переваг туроператору «Галопом по Европам» (у вигляді рольових ігор). Заповини резус\льтати в наступні таблиці.

Критерії вибору туроператора в категорії респондентів, які вже визначилися, %

Критерій

Кількість респондентів

Рекомендації

Постійні клієнти

Надійність

Ціна

Популярність

Оптимум "ціна — якість"

Реклама

Вибір послуг

Територіальна близькість офісу

Термінові путівки, акції

Оперативність

Досвід роботи на ринку

Інше

Критерії вибору туроператора в категорії респондентів, які поки що не визначилися у своєму виборі, %

Критерій

Кількість респондентів

Надійність

Дешевизна

Популярність

Діапазон пропозицій

Досвід роботи на ринку

Оперативність

Термінові путівки

Зробіть висновок щодо конкурентних переваг.

Практичне заняття 12 Питання для обговорення

  1. Визначення обсягів реалізації туристичних послуг.

  2. Напрями підвищення конкурентоспроможності туристичної фірми.

  3. Дослідження конкурентоспроможності туристичного продукту і ефективності маркетингової діяльності

  4. Дослідження конкурентоспроможності туристичної компанії в цілому

  5. Маркетинговий аналіз умов конкуренції в туризмі

Завдання 1

Французький виробник садівничих систем постав перед проблемою стагнації ринку посівного матеріалу та добрив. Половина домашніх господарств у Франції має сади (всього 10 млн. садів площею приблизно 230 м2 кожен в середньому). Проте щорічно додається лише близько 2,3% загальної площі газонів. Близько 30% власників газонів мають з ними проблеми. Причиною є - низька якість посівного матеріалу, що проявляється через неправильний ріст влітку, низьку стійкість до хвороб, погане перенесення скошування. Це призводить до того, що через декілька років газон швидко дегенерує. Добриво і спеціальний полив проти бур'янів мають лише поверхневий ефект, оскільки якість основної порослі залежить від посівного матеріалу. Тому відновлення газону має бути капітальним.

Більше того, змінюються вимоги власників газону до його особливостей. Замість репрезентативності та декоративності перевага віддається сильному і міцному газону, який здатний витримати навантаження - спортивні заняття, ігри тощо. Проте красивий і якісний газон можна одержати, тільки повністю пересіявши його високоякісним посівним матеріалом. При цьому газоном взагалі не можна користуватися три місяці і він досить дорогий.

Дослідження, проведені виробником, показують, що засів високоякісного посівного матеріалу на місці вже існуючого дегенерованого газону дасть лише оптичний ефект. Для того, щоб одержати дійсно якісний газон, необхідна спеціальна обробка ґрунту, перш за все із застосуванням відповідних добрив.

Система відновлення газону, яку пропонує виробник, полягає у використанні таких продуктів: посівного матеріалу, добрив для коріння розсади, спеціальних добрив для трави та необхідного садівничого устаткування для повсякденної діяльності, тобто косовиці, внесення добрив, поливання, прибирання тощо.

Головна частина цієї системи - результат досліджень і розвитку виробника. Вигода споживача полягає в тому, що старий, дегенерований газон повністю оновлюється протягом короткого часу (близько шести тижнів). При цьому ціна складає 1/7 ціни нового газону. Уявна складність цієї системи і аналіз розподілу показали, що класичним збутовим шляхом ця система на ринку зміцнитися не змогла.

Питання та завдання

  1. З якою маркетинговою проблемою зіткнувся виробник?

  1. За наслідками аналізу розробіть маркетингову концепцію і кроки щодо її втілення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]