Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ShPORI_new.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
691.71 Кб
Скачать

65.Сутність та види міжнародної міграції робочої сили.

Міжнародна трудова міграція – процес організованого чи стихійного переміщення працездатного населення між країнами, що носить простійний чи тимчасовий характер, і викликаний економічними причинами. Тобто це форма руху відносно надлишкового населення з одного центра накопичення капіталу до іншого. Роль трудової міграції – перерозподіл надлишкової робочої сили між ланками світового господарства. Причини: 1. незадовільні умови життя працезд населення в країні еміграції. 2. стабільний, високий рівень з/п в основних міграційних центрах. 3. нерівномірність економічного розвитку країн світового господарства. 4. соціальні умови для більш повної реалізації своїх можливостей у країнах імміграції.

ВИДИ: а) за характером переміщення населення:

внутрішня, зовнішня, інтеграційна (між державами інтеграційних об’єднань). б) за часом: остаточна (ПМЖ), тимчасова, сезонна (характерна для сг), маятникова (щоденний переїзд з 1 країни в іншу – характерно для прикордонних регіонів). в) за напрямом руху: еміграція (виїзд населення з країни), імміграція (в’їзд в країну), рееміграція (повернення емігрантів на батьківщину). г) за організацією: добровільна (непримусове переміщення), самодіяльна (нелегальне переміщення), організована (переміщення населення відповідно до національного законодавства), примусова (виселення на основі рішень судових органів). д) за якісним складом: робоча сила низької кваліфікації, робоча сила високої кваліфікації, відплив інтелекту (вчених).

66.Міжнародна трудова міграція: причини, напр. Та насл.

Міжнародна трудова міграція – це форма МЕВ, яка полягає у переливі трудових ресурсівз одних країн інші і виражає процес переозподілу трудових ресурсів між ланками світового господарства.

Основні причини існування міжнародної трудової міграції:

а) з боку країни, з якої йде міграція(донорів):велика густота населення; масове безробіття, зумовлене науково-технічним прогресом, закриттям добувних галузей внаслідок вичерпності природних ресурсів, недостатньою соціальною політикою деяких держав; низький життєвий рівень і заробітна плата; виробнича необхідність(для спеціалістів, що працюють у слаборозвинених країнах). б) з боку країн, які приймають міграцію(реципієнтів): потреба у додатковій висококваліфікованій робочій силі; потреба у додатковій дешевій робочій силі, і мобільній робочій силі, зокрема, завдяки розвитку сфери послуг, що сприяє створенню додаткових робочих місць;;порівняно висока зарплата.

Можна виділити 5 напрямків міжнародної міграції робочої сили: 1) міграція з країн, що розвиваються, до промислово розвинутих країн; 2) міграція в межах промислово розвинутих країн; 3) міграція робочої сили між країнами, що розвиваються; 4) міграція робочої сили з колишніх соціалістичних країн у промислово розвинуті країни; 5) міграція наукових працівників, кваліфікованих спеціалістів із промислово розвинутих країн у країни, що розвиваються. Сучасні центри тяжіння робочої сили: Зах.Європа, США, нафтодобувні країни Близького Сходу, Латинська Америка, Австралія, Африка. В останні роки зростає міграція робочої сили між країнами, що розвиваються. Існує міграція робочої сили з розвинених країн до країн, що розвиваються. В основному це потік кваліфікованих кадрів з країн Європи і Північне Америки до країн, що розвиваються.

+ Країна-експортер трудових ресурсів виграє, оскільки: ослаблюється проблема безробіття; ротація, тобто повернення на батьківщину одних і еміграція інших громадян, сприяє зростанню кваліфікації й досвіду місцевих спеціалістів; зростають надходження до бюджету, скорочення дефіциту ПБ; покращ технол бази під-в.

- Негативні наслідки: “втрата розумів”; знижується загальна конкурентоспроможність на власному ринку праці в результаті відтоку кваліфікованих, молодих кадрів; Зменшуються надходження до бюджету; посилення залежності від іноз попиту на товари та роб силу.

+ Країна-імпортер трудових ресурсів виграє, оскільки: Зростає конкурентоспроможність продукції; Заповнюються вакансії в непрестижних сферах і галузях економіки; Покращується демографічна ситуація в “старіючих” країнах; Економія витрат на освіту, проф підготовку, соц захист; Форм додатк попиту на тов та посл, стимул-ня зрост вир-ва, зайнятості.

- Для імпортерів: Зрост витрати на соц захист іммігрантів; Здійсн відтік за кордон валютних коштів у вигляді переказів іммігрантів; Збільш загроза загостр міжнац, міжетнічних, міжконфесійних та інших соц проблем. Погірш криміногенна ситуація в країні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]