Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать
  1. Відповідальність сторін

3.1. Фонд несе відповідальність:

3.1.1. За несвоєчасне складання та надання списків Одержувачів коштів через їх поточні рахунки в установі Банку в м. Бровари Київської області.

3.1.2.За несвоєчасне та неповне перерахування коштів, зазначених у Списках та оплатах до них на зазначений в п.п. 2.2.1. цього Договору рахунок.

3.2. Банк несе відповідальність:

3.2.1. За несвоєчасну виплату і доставку сум пенсійних виплат одержувачам або за несвоєчасне зарахування їх на поточний рахунок Одержувача або несвоєчасне повернення на банківські рахунки Фонду сум коштів, не використаних для здійснення пенсійних виплат установа Банку сплачує Фонду штраф у розмірі своєчасно не виплачених, не доставлених чи не зарахованих або своєчасно не повернених сум пенсійних виплат, що передбачено частинами 10, 11 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

3.2.2.За невиконання або неналежне виконання Договору сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

3.2.3.Спори, що виникають при виконанні умов Договору, вирішуються сторонами шляхом переговорів, а при відсутності згоди розглядаються в суді згідно з чинним законодавством.

3.2.3.У процесі виконання цього Договору Сторони зобов'язані додержуватися чинного законодавства та умов конфіденційності.

  1. Інші умови і термін дії договору

    1. Облік операцій, пов'язаних з виплатою пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки одержувачів ведеться Фондом та Банком у порядку, що визначається нормативно-правовими актами НБУ, Пенсійного фонду України.

    2. Суми пенсій та грошової допомоги, зараховані на поточний рахунок Одержувача по місяць його смерті включно разом з відсотками є його спадщиною і розподіляються відповідно до діючого законодавства.

    3. Суми пенсій та грошової допомоги, зараховані на поточний рахунок одержувача, разом з нарахованими на них відсотками починаючи з місяця, наступного за місяцем його смерті, Банк повертає Фонду за їх письмовим розпорядженням не пізніше наступного операційного дня надходження відомостей про смерть одержувача та за умови наявності цих сум на поточні рахунки пенсіонера.

    4. Суми пенсій та грошової допомоги, що належали Одержувачу і не були зараховані на поточний рахунок у зв’язку з його смертю, не включаються до складу спадщини і виплачуються згідно зі ст. 52 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”.

    5. Представники Фонду мають право перевіряти в установі Банку своєчасність зарахування на поточні рахунки Одержувачів та виплату з них сум пенсій та грошової допомоги за умови наявності об'єктивних причин на це (довідки про смерть, вибуття за межі регіону, України, тощо), одержувати при цьому від Банку відповідні документи та пояснення.

    6. Цей Договір набирає чинності з 01 січня 2009 року Сторонами і діє до "01" січня 2010 року.

    7. Договір може бути розірвано за згодою Сторін або у випадках, передбачених законодавством, і за ініціативою Сторін. При цьому Сторона, яка бажає розірвати Договір, повинна письмово повідомити про це іншу Сторону за два місяці до дати розірвання Договору.

    8. Сторони звільняються від відповідальності за Договором у разі його невиконання чи неналежного виконання з причин, що перебувають поза межами контролю Сторін (форс-мажорні обставини) – зміна чинного законодавства України, стихійне лихо тощо.

    9. Договір укладено на п’ятьох сторінках, у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному для кожної Сторони.