Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

2.2. Банк зобов'язується:

2.2.1. Відкрити для зарахування коштів від Фонду окремі аналітичні рахунки на балансовому рахунку № 2560 "Державні позабюджетні фонди" в установі Банку без нарахування відсотків за залишками коштів, що створюють умови для цільового використання коштів Фонду.

2.2.2. Укладати з Одержувачами коштів договори про відкриття поточних рахунків для зарахування сум пенсій та допомоги.

2.2.3. Відкривати поточні рахунки пенсіонерам і Одержувачам допомоги коштів відповідно до порядку встановленому Інструкцією про відкриття банком рахунків у національній та іноземній валюті, затвердженою постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003р. № 492, зареєстрованою в Мін”юсті України 17.12.2003р. за № 1172/8493, та видавати безкоштовно виписки з рахунку (ощадні книжки) або платіжні картки строком не більше як на один рік.

2.2.4. Проводити зарахування сум пенсій та грошової допомоги на поточні рахунки Одержувачів коштів не пізніше наступного операційного дня після надходження коштів від Фонду.

2.2.5. Забезпечити безперебійну видачу сум пенсій та грошової допомоги Одержувачам за їх першою вимогою як безпосередньо у Банку, так і з доставкою додому у зручний для нього час безкоштовно, що обумовлюється договором між Банком і Одержувачем.

2.2.6 Здійснювати нарахування за коштами, які зберігаються на поточних рахунках пенсіонерів та одержувачів, відсотків у порядку і розмірах, визначених договором між Банком і Одержувачем.

2.2.7. Повертати Фонду не пізніше як через два робочих дні після останньої дати виплати у кожному виплатному періоді зарахування коштів на поточні рахунки Одержувачів один примірник завірених списків про зараховані суми пенсій і допомоги та описи до них у кількості та за формою, згідно з Порядком. З описами та списками повертати супровідний лист з відміткою про дату отримання відомостей з підписом посадової особи, яка їх отримала, завірений печаткою.

Не зараховані на поточні рахунки Одержувачів суми пенсій та грошової допомоги Банк не пізніше наступного операційного дня після надходження повертає Фонду з відповідною поміткою на другому примірнику списків та їх описів.

2.2.8. У разі надходження до Банку відомостей про смерть Одержувача коштів або виїзд на постійне місце проживання за кордон Банк зобов'язаний припинити зарахування коштів на поточний рахунок Одержувача з місяця наступного за місяцем смерті Одержувача або надходження відомостей про виїзд Одержувача коштів на постійне місце проживання за кордон.

2.2.9.Суми коштів, зараховані на поточні рахунки Одержувачів разом з нарахованими на них відсотками, починаючи з місяця, наступного за місяцем смерті або дати виїзду за кордон на постійне місце проживання, перераховувати Фонду не пізніше наступного банківського дня після отримання письмового розпорядження від Фонду, при умові наявності цих сум на поточному рахунку пенсіонера.

У письмовому розпорядженні повинно бути зазначено: прізвище, ім'я, по батькові пенсіонера, номер поточного рахунку, на який перераховуються пенсії, підстава для повернення коштів і сума, яку необхідно повернути, назва та МФО Банку, номер поточного рахунку Фонду, на який необхідно повернути кошти.

2.2.10. Щомісяця до 28 числа місяця письмово надавати Фонду інформацію про пенсіонерів, по поточних рахунках яких суми пенсій та грошової допомоги одержують за дорученням більш як один рік, а також відомості про пенсіонерів, які не одержують пенсію і грошову допомогу з поточного рахунку більше як один рік.

Один раз на місяць надавати Фонду список номерів поточних

рахунків пенсіонерів, які були закриті протягом місяця з будь – яких

причин.

      1. Допускати працівників Фонду до перевірок додержання Банком умов Порядку та цього Договору і надавати їм необхідні документи, інформацію та пояснення, забезпечуючи при цьому дотримання порядку зберігання банківської таємниці.

      2. Подавати за письмовим запитом Фонду інформації щодо зарахування сум пенсій та грошової допомоги на поточні рахунки та про їх закриття.