Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

1. Предмет договору

    1. Зарахування та виплата пенсій і грошової допомоги, що фінансуються з Пенсійного фонду України (надалі „Кошти”), через поточні рахунки пенсіонерів та отримувачів допомоги (надалі „Одержувачів”), відкритих в Банку в м. Бровари Київської області, згідно з Порядком виплати пенсій і грошової допомоги за згодою пенсіонерів та отримувачів допомоги через їх поточні рахунки у банківських установах, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999р. № 1596 (з наступними змінами і доповненнями) (надалі „Порядок”).

    2. Відкриття поточних рахунків для зарахування і виплати пенсій та грошової допомоги, з них (у тому числі з доставкою додому), установа Банку проводить безкоштовно.

    3. Взаємовідносини між Фондом та Банком з питання виплати пенсій та грошової допомоги за згодою Одержувачів коштів через їх поточні рахунки в банківській установі регулюються Порядком і цим Договором, а також, при необхідності, спільними наказами Сторін та додатковими угодами до цього Договору, що є його невід'ємними частинами.

2. Обов'язки сторін

    1. Фонд зобов'язується:

      1. Проводити серед Одержувачів коштів роз'яснювальну роботу про переваги і порядок виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в установі Банку.

2.1.2. Забезпечити прийом відповідних заяв Одержувачів коштів на поточні рахунки в Банку, як від пенсіонерів, так і від Банку при зверненні останніх до Банку. Заяви формувати в окремі справи по кожному відділенню Банку окремо.

2.1.3. Подавати Банку за один день до початку кожного виплатного періоду місяця, за який виплачується пенсія та грошова допомога, одночасно на паперових (завірених підписами відповідальних осіб) та на магнітних носіях списки на зарахування пенсій та допомоги на поточні рахунки, описи до них та довідку про джерела фінансування виплат у кількості та за формою згідно з Порядком. До опису додавати супровідний лист в якому зазначено: кількість екземплярів відомостей та описів до них, а також загальна сума зарахованих пенсій.

2.1.4. Забезпечити перерахування коштів на виплату пенсій та грошової допомоги, що фінансуються з коштів Фонду, на поточні рахунки в Банку протягом місяця за датами у межах виплатного періоду, але не пізніше ніж за один операційний день до встановленої дати виплати.

2.1.5. Вимагати від Банку повернення сум пенсій та грошових допомог, зарахованих на поточні рахунки Одержувача у випадку його смерті, починаючи з місяця, наступного за місяцем його смерті на підставі письмового розпорядження.

У письмовому розпорядженні повинно бути зазначено: прізвище, ім'я, по батькові пенсіонера, назва та МФО Банку, номер поточного рахунку на який перераховувалася пенсія, підстава для повернення коштів, сума, яку необхідно повернути, номер поточного рахунку, на який необхідно повернути кошти.

Для повернення сум з рахунків померлих осіб необхідно вказувати дату видачі та номер свідоцтва про смерть, ким і коли воно було видано або дату реєстрації актового запису у відділенні реєстрації актів громадського стану (ВРАГСу).

Письмове розпорядження підписується двома посадовими особами (керівником та головним бухгалтером Фонду) і скріплюється відбитком гербової печатки.

2.1.6. Забезпечувати прийом відповідних заяв пенсіонерів та одержувачів допомоги про зарахування сум пенсій та грошової допомоги на поточні рахунки в Банку, як від пенсіонерів, так і від Банку при зверненні останніх до Банку.