Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать
  1. Нормування й оплата праці, система, розміри заробітної плати та інших видів трудових виплат.

    1. Оплата праці працівникам проводиться згідно штатного розпису, затвердженого начальником Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області .

    2. До складу заробітної плати працівників входять:

  • посадовий оклад;

  • премія згідно Положення про преміювання (додаток № 1);

  • доплата за ранг;

  • надбавка за вислугу років;

  • інші надбавки, передбачені чинним законодавством.

    1. Заробітна плата виплачується у національній валюті України два рази на місяць 15 числа і останнього числа поточного місяця, а у випадку, якщо день виплати заробітної плати збігається з вихідним днем – напередодні цього дня. Заробітна плата за час щорічної відпустки виплачується не менше ніж за три дні до початку відпустки.

    2. Розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2007р. встановлюється 400 гривень на місяць, з 01.07.2007р. – 420 гривень та з 01.12.2007р. – 450 гривень. Заробітна плата підвищується в зв’язку з прийняттям відповідних нормативних актів з цього питання.

    3. В разі затримки заробітної плати на один і більше календарних місяців, нараховується компенсація відповідно до Порядку проведення компенсації громадянам втрати частини грошових доходів у зв’язку з порушенням термінів їх виплати, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21.01.2001р. № 159.

    4. При обчисленні середньої заробітної плати в разі підвищення місячних окладів працівників у розрахунковому періоді (12 або 2 календарних місяців) виплати, що включаються у розрахунок середньої заробітної плати згідно п. 3 розділу ІІІ Постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.1995р. № 100 (з наступними змінами), за проміжок часу до підвищення коригуються на коефіцієнт підвищення місячного посадового окладу кожного працівника.

    5. Звіти про оплату праці працівників надаються іншим органам і особам тільки у випадках, передбачених законодавством.

    6. При прийнятті на роботу Адміністрація доводить до відома працівника розмір, порядок і строки виплати заробітної плати, умови, відповідно до яких можуть здійснюватися утримання з заробітної плати.

    7. При виході на пенсію працівникам, які мають стаж державної служби не менше 10 років, виплачується грошова допомога у розмірі 10 місячних посадових окладів.

    8. При наданні щорічних відпусток працівникові виплачується допомога для оздоровлення відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006р. № 268 "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів" у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати.

    9. Оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві проводиться за рахунок коштів установи. Підставою для оплати днів тимчасової непрацездатності є виданий в установленому порядку листок непрацездатності.

    10. При проведенні кожного остаточного розрахунку по заробітній платі Адміністрація зобов’язується повідомляти працівників про:

  • загальну суму заробітної плати з розшифровкою за видами виплат;

  • розміри і підстави відрахувань та утримань;

  • суму, що належить до виплати.

    1. Оплата праці за дні, коли працівник знаходиться у відрядженні, проводиться згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006р. № 268 "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів" за встановленими окладами з урахуванням доплати за ранг, надбавки за вислугу років, надбавок та доплат обов’язкового характеру, премії поточного місяця.