Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

3. Відділ обліку надходження доходів

Управління ПФУ у м. Броварах

Відділ надходження доходів (далі відділ) є структурним підрозділом управління Пенсійного фонду України у м.Броварах (далі управління) і підпорядковується начальнику цього управління. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, Указами Президента України, постановами Верховної Ради України, Уряду України, Інструкцією про ведення діловодства в органах Пенсійного фонду України, положенням про управління ПФУ у м. Броварах, наказами, постановами правління, колегії, інструкціями та іншими нормативними актами Пенсійного фонду України, Головного управління ПФУ у Київській області, управління ПФУ у м.Броварах та нормативними актами Міністерства праці та соціальної політики України, виданими в межах його повноважень, а також цим Положенням.

Завдання та функції відділу

1.Проводити роботу по забезпеченню повного та своєчасного обліку платників, правильності нарахування та своєчасності сплати збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, інших платежів до Пенсійного фонду України;

2.Забезпечувати виконання доведених управлінню завдань, щодо надходження власних коштів, погашення недоїмки зі збору, відшкодування сум пільгових пенсій та надходження за додатковими ставками;

3.Аналізувати місячну звітність юридичних та фізичних осіб про надходження коштів до ПФУ, своєчасне надання цієї інформації Головному управлінню ПФУ у Київській області;

4.Планувати доходну частину бюджету Пенсійного фонду України у місті;

5.Здійснювати роботу щодо оформлення векселів та погашенню заборгованості зі збору;

6.Застосовувати штрафні санкції та адмінштрафи до платників збору в зв’язку з порушенням ними чинного законодавства;

7.Своєчасно та в установленому порядку подавати Головному управлінню ПФУ у Київській області інформацію та звітність;

8.Розглядати пропозиції, заяви та скарги від платників, які надходять до управління, проводити роботу щодо усунення причин згідно чинного законодавства.

Права

Відділ має право одержувати від підприємств, установ, організацій, інших управлінь, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ОДПІ необхідну інформацію для виконання покладених на відділ завдань. Здійснювати планові та позапланові перевірки на ПОУ щодо правильності, повноти, своєчасності сплати збору до Пенсійного фонду України. Застосовувати до ПОУ заходи впливу при виявленні порушень.

Керівництво відділом

Відділ очолює начальник відділу, який є заступником начальника управління. Він призначається, звільняється з посади наказом начальника Головного управління, за погодженням міського голови та поданням начальника управління ПФУ у м.Броварах.

Заступник начальника управління – начальник відділу надходження доходів:

1.Забезпечує виконання завдань покладених на відділ;

2.Визначає коло обов’язків працівників відділу. Розробляє та подає на розгляд начальнику управління посадові інструкції на спеціалістів відділу;

3.Разом з головним спеціалістом з кадрів вирішує питання добору кадрів відділу, вносить пропозиції щодо заохочення, притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників відділу у встановленому порядку.

4.Несе персональну відповідальність за невиконання або неналежне виконання покладених на відділ завдань, здійснення ним своїх функцій, посадових обов’язків спеціалістів відділу та стан трудової і виконавчої дисципліни.

Робота відділу організовується відповідно до Регламенту роботи управління та Правил внутрішнього трудового розпорядку управління. Працівники відділу є державними службовцями, приймаються на посаду та звільняються з неї начальником управління у встановленому законодавством порядку. Службові обов’язки та кваліфікаційні вимоги до працівників відділу визначаються їх посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління. Відділ для виконання покладених на нього завдань забезпечується відповідним приміщенням, засобами зв’язку, комп’ютерною технікою, іншим обладнанням та матеріалами.