Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Визначення повноважень керівництва та інших працівників управління

2.10.Повноваження начальника управління визначаються Положенням про управління Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у містах, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України 25.02.2008 № 5-5 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.03.2008 за № 208/14899.

Розподіл обов’язків між начальником управління та його заступниками затверджується наказом, в якому визначається:

  • перелік закріплених питань за відповідним заступником обов’язків, що випливають з покладених на управління завдань та функцій;

  • перелік структурних підрозділів, діяльність яких спрямовується, координується та контролюється начальником або відповідним заступником.

2.11.Положення про відділи розробляються керівниками структурних підрозділів, погоджуються із заступниками начальника управління (відповідно до розподілу обов’язків) і затверджується начальником управління.

2.12.Обов’язки керівника структурного підрозділу визначаються положенням про структурний підрозділ. Обов’язки інших спеціалістів структурних підрозділів визначаються посадовими інструкціями, що затверджуються начальником або заступниками начальника управління (відповідно до розподілу обов’язків).

Управління персоналом та проходження державної служби

2.13.Організація кадрової роботи в управлінні здійснюється згідно з окремим планом, що складається на підставі піврічного плану, в якому визначаються заходи з добору та підготовки кадрів.

2.14.Тривалість робочого часу державних службовців визначається відповідно до законодавства про працю з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про державну службу».

2.15.В управлінні встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота, неділя) із таким режимом роботи:

  • початок роботи – о 8-00 годині;

  • перерва на обід – із 12-00 до 13-00 години;

  • закінчення роботи – о 17 годині 15 хвилин;

  • у п’ятницю робочий день закінчується о 16-00 годині;

  • напередодні святкових і неробочих днів тривалість робочого дня скорочується на одну годину.

2.16.З метою своєчасного та в повному обсязі виконання завдань і доручень керівництва управління встановлюється в разі потреби чергування працівників структурних підрозділів (згідно графіку, затвердженого начальником управління).

Перебування у робочий час працівників управління за межами приміщення з метою вирішення службових питань погоджується з начальником відділу. Начальники відділів повідомляють про свою відсутність у робочий час у зв’язку із службовою необхідністю начальника управління або заступника начальника управління (відповідно до розподілу обов’язків).

2.17.Відповідно до Закону України “Про державну службу” працівники управління, за розпорядженням начальника управління, зобов’язані з’явитися на роботу для виконання невідкладної роботи у святкові, вихідні та неробочі дні, робота за які компенсується відповідно до чинного законодавства.

2.18.Працівники управління щоденно до 8 години ранку засвідчують свій вихід на роботу розписом у журналі, що є підставою для складання табеля використання робочого часу. Контроль правильності ведення журналу виходу на роботу покладається на загальний відділ.

2.19.В управлінні ведеться табельний облік робочого часу працівників.

Начальники відділів щомісячно, 15 і 28 числа, подають до відділу виконання бюджету, бухгалтерського обліку та контролю за використанням коштів табелі використання робочого часу працівників, завізовані головним спеціалістом з кадрів, які є підставою для нарахування та виплати заробітної плати.

2.20.Щорічна оплачувана відпустка працівникам управління надається відповідно до графіку відпусток, який складається в грудні кожного року на наступний рік і затверджується начальником управління.

Відпустка працівникам управління надається на підставі заяви, яка за 14 днів до початку відпустки подається начальнику управління і повинна бути погоджена начальником відділу, а для заступників начальника управління погоджена із керівниками структурних підрозділів головного управління ПФУ у Київській області.

2.21.Відрядження працівників управління, для вирішення службових питань, здійснюється на підставі заявки на відрядження, яка подається керівником структурного підрозділу до загального відділу за дозволом начальника управління або першого заступника начальника управління. Також відрядження здійснюються згідно наказів та розпоряджень головного управління ПФУ у Київській області.

Відрядження за межі області здійснюються лише з дозволу начальника головного управління ПФУ у Київській області.

2.22.В управлінні формується кадровий резерв, який підлягає щорічному перегляду та затвердженню. Із зарахованими до кадрового резерву особами проводиться робота, спрямована на підвищення їх кваліфікації.

З метою набуття практичного досвіду, перевірки професійних і ділових якостей осіб, зарахованих до кадрового резерву, або державних службовців, які претендують на зайняття більш високих посад, може проводитися в установленому порядку їх стажування на відповідних посадах у структурних підрозділах.

2.23.З метою підвищення ефективності роботи державних службовців та відповідальності за доручену справу проводиться один раз на три роки атестація державних службовців, порядок проведення атестації визначено Положенням про проведення атестації державних службовців, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2000р. № 1922.

У період між атестаціями проводиться щорічна оцінка виконання державними службовцями покладених на них завдань і обов’язків відповідно до Загального порядку проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них обов’язків і завдань, затвердженого Головдержслужбою.

Результати атестації та щорічної оцінки беруться до уваги керівництвом під час проведення ротації кадрів на окремих посадах.

2.24.Начальник управління має право звертатися до головного управління та міської ради з пропозиціями щодо нагородження та заохочення працівників управління за досягнуті успіхи в праці, а також здійснювати інші заходи щодо заохочення працівників управління.