Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать
  1. Режим роботи, тривалість робочого часу і відпочинку

    1. Тривалість робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень.

    2. Встановлюється такий розпорядок робочого дня, виконання якого є обов"язким для всіх працівників:

понеділок – четвер

  • початок роботи – о 8-00 годині

  • закінчення роботи – о 17 годині 15 хвилин

  • перерва на обід – з 12-00 години до 13-00 години

п"ятниця

  • початок роботи – о 8-00 годині

  • закінчення роботи – о 16-00 годині

  • перерва на обід – з 12-00 години до 13-00 години

субота та неділя – вихідні дні.

    1. При прийомі працівника на роботу, Адміністрація у п’ятиденний термін після початку трудової діяльності, зобов’язується ознайомити працівника з місцем роботи, розпорядком робочого дня, посадовою інструкцією, умовами оплати праці.

    2. Напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на одну годину. Ця норма поширюється і на випадки переносу в установленому порядку передсвяткового дня на інший день відпочинку з метою об"єднання днів відпочинку. У випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний день після святкового або неробочого дня.

    3. Адміністрація зобов’язується погоджувати з Профорганом зміни тривалості робочого дня (тижня).

    4. За роботу у святковий або неробочий день працівникові надається інший день відпочинку за його бажанням.

    5. Щорічні основні та додаткові відпустки працівникам надаються згідно Закону України "Про відпустки" від 15.11.1996р. (з наступними змінами) та Закону України "Про державну службу" від 16.12.1993р. (з наступними змінами).

    6. Тривалість щорічної відпустки встановлюється 30 календарних днів для працівників управління – державних службовців та 24 календарних дні для інших працівників управління.

    7. Відпустка працівникам надається згідно графіку відпусток, затвердженого начальником управління і погодженого з профспілковим комітетом. При встановленні черговості відпусток враховуються сімейні та інші обставини кожного працівника. Заява про надання відпустки подається начальнику управління за два тижні до початку відпустки. Працівникам, які йдуть у щорічну відпустку, заробітна плата за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше, ніж за 3 дні до початку відпустки.

    8. Згідно ст. 19 Закону України "Про відпустки" жінкам, які працюють і мають двох і більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або які усиновили дитину, одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, за їх бажанням надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 7 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.

    9. Згідно ст. 26 Закону України „Про відпустки” працівникам за сімейними обставинами та з інших причин може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін обумовлений домовленістю сторін, але не більше 15 календарних днів на рік.

    10. Згідно ст. 25 Закону України „Про відпустки” за бажанням працівника в обов"язковому порядку надається без збереження заробітної плати у випадках:

  • одруження самого працівника – 10 днів;

  • одруження дітей – 3 дні;

  • смерті членів сім"ї та родичів кровних або по шлюбу – 7 днів;

  • для догляду за хворим рідним по крові або по шлюбу, який за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду – тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більше 30 календарних дні;

  • жінкам, які виховують 2 і більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда – 14 календарних днів.