Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

6. Організація роботи із зверненнями громадян

6.1.Розгляд звернень громадян, організація їх особистого прийому здійснюється відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та інших актів законодавства. За зверненнями громадян ведеться в установленому порядку окреме діловодство, відповідно до інструкції з діловодства за зверненнями громадян в Пенсійному фонді України, затвердженої наказом від 16.10.2003 № 101 (із змінами).

6.2.Розгляд звернень громадян покладається на відповідну посадову особу або керівника відділу, до компетенції якого входить порушене питання.

Ведення окремого діловодства за зверненнями громадян; здійснення контролю за дотриманням порядку і строків розгляду та вирішення питань; проведення систематичного аналізу та узагальнення звернень громадян з метою виявлення суспільно значущих проблем, які потребують невідкладного розв’язання, інформування про це начальника управління; внесення пропозицій і вживання заходів до поліпшення організації роботи із зверненнями громадян забезпечується головним спеціалістом з діловодства загального відділу.

6.3.Особистий прийом громадян регулярно проводять начальник управління, заступники начальника управління – начальники відділів, начальники відділів управління згідно з графіком, затвердженим наказом, та розміщеним в приміщенні управління на інформаційних стендах.

6.4.У разі відсутності посадової особи, яка проводить особистий прийом громадян згідно із затвердженим графіком, прийлом здійснює посадова особа, на яку покладено виконання її обов’язків.

6.5.Письмові заяви відвідувачів, що надійшли під час особистого прийому, передаються на реєстрацію у встановленому порядку до загального відділу.

6.6.Відповіді за результатами розгляду звернень громадян надаються за підписами начальника управління або його заступників.

Робота з депутатськими запитами та зверненнями

6.7.Депутатські запити і звернення розглядаються в порядку, визначеному статтями 12 і 19 Закону України «Про статус народного депутата України» ( з урахуванням редакції, прийнятої Верховною Радою України 22.03.2001р.), а також, відповідно до наказу Пенсійного фонду України від 30.12.98 № 173 " Про організацію роботи з депутатськими запитами " та Інструкції з діловодства в Пенсійному фонді України, затвердженої наказом Пенсійного фонду України від 15.12.2005р. №206. Організовує роботу із депутатськими зверненнями та зверненнями громадян загальний відділ, а виконання начальники відповідних структурних підрозділів управління.

6.8.Звернення комітетів і тимчасових комісій Верховної Ради України до управління Пенсійного фонду України з питань, що належать до їх компетенції, відповідно до частини другої статті 12 Закону України "Про комітети Верховної Ради України", розглядаються у порядку, передбаченому для розгляду депутатських звернень.

6.9.Оформлені належним чином відповіді на запити і звернення народних депутатів України підписуються начальником управління, в разі його відсутності першим заступником начальника управління.