Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

8. Прийом відвідувачів та працівників управління

8.1.Особистий прийом відвідувачів проводять начальник управління та заступники начальника управління - начальники відділів, начальники відділів. Дні та години прийому визначаються графіком, який затверджується начальником управління.

Керівним працівникам управління під час особистого прийому відвідувачів необхідно розглянути питання по суті, надати відповідно до чинного законодавства обгрунтоване роз'яснення та забезпечити усунення помилок і порушень при їх наявності.

У випадках, коли для вирішення поставлених питань необхідно провести спеціальну перевірку, одержати додаткові матеріали або вжити інших заходів, відвідувачі повинні залишити письмову заяву.

8.2.Письмові заяви відвідувачів, що надійшли під час особистого прийому, розглядаються у порядку, визначеному розділом 6 цього Регламенту.

8.3.Відповідальні працівники Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, керівники інших міністерств та відомств, Верховної Ради та Уряду Автономної Республіки Крим, обласних державних адміністрацій, міст Києва і Севастополя, народні депутати України приймаються позачергово.

8.4.Запис та облік громадян на особистий прийом до начальника управління проводиться головним спеціалістом з діловодства.

8.5.Облік особистого прийому відвідувачів керівними працівниками управління ведеться в журналі особистого прийому громадян і здійснюється ними особисто.

8.6.Відвідувачі та працівники управління, які не зазначені в графіку прийому, можуть бути прийняті начальником управління за його запрошенням.

8.7.Заступники начальника управління - начальники відділів управління, начальники відділів здійснюють прийом відвідувачів та працівників управління за графіками та особистими планами роботи.

1. Номенклатура справ та порядок формування її в юридичному секторі

Номенклатура справ – це систематезований перелік назв справ, до яких входять документи, подібні за змістом і належністю, із зазначенням терміну їх зберігання (ДСТУ 2732-94).

Після того як в управлінській діяльності вже використано інформацію, що міститься в документі, він стає „пам”яттю” підприємства, „хранителем” інформації, потреба в якій може виникнути згодом. Таких документів нагромаджується багато. Тому, аби відпрацьовані документи можна було швидко відшукати в разі потреби, спеціалісти юридичного сектору групують їх у справи.

Для правильного формування справ юристи групують документи за змістом і видами ще в поточній роботі з ними. Групування документів закріплюють у номенклатурі справ. Якщо номенклатуру складено правильно, то документи в міру їх виконання вноситимуться до тих справ, які заздалегідь для них передбачено, а отже, знайти потрібний документ буде нескладно.

Крім того, номенклатура справ є покажчиком індексів документів, що присвоюються під час реєстрації, оскільки індекс документа може містити індекс структурного підрозділу підприємства й номер справи за номенклатурою.

Отже, номенклатура справ визначає принципи розподілу документів та групування їх у справи, закріплює індексацію структурних підрозділів підприємства, індексацію справ, установлює терміни зберігання документів, використовується як схема побудови довідкової картотеки відпрацьованих документів і є звітним документом архіву підприємства. (додаток № 1)

Розділ ІV

Правова робота управління Пенсійного фонду

у м. Броварах Київської області

  1. Колективний договір як один із основних

нормативно-правових актів управління

Колективний договір укладається на основі чинного законодавства, прийнятих сторонами зобов’язань з метою регулювання трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів працівників та органу управління.

Зміст колективного договору визначається сторонами в межах їх компетенції.

  1. Загальні положення

Сторонами колективного договору є: Управління Пенсійного фонду України у м. Броварах Київської області в особі начальника управління Сенько Лідії Іванівни (надалі іменується "Адміністрація"), та працівники управління Пенсійного фонду України у м. Броварах Київської області в особі голови профспілкової організації працівників управління Пенсійного фонду України у м. Броварах Білоус Світлани Миколаївни (надалі "Профорган").

    1. Цей колективний договір укладений відповідно до чинного в Україні законодавства і є актом, який регулює виробничі, трудові і соціально-економічні відносини між Адміністрацією та трудовим колективом управління Пенсійного фонду України у м. Броварах на основі взаємного узгодження інтересів сторін.

    2. Умови цього колективного договору є обов"язковими для Сторін, які його підписали. Ці умови у випадку будь-яких суперечок і розбіжностей не можуть трактуватися як такі, що погіршують, у порівнянні з чинним законодавством України, становище працівників, інакше відповідні умови визнаються недійсними.

    3. Положення цього колективного договору поширюються на всіх працівників установи й обов"язкові як для Адміністрації й його управлінського персоналу, так і для кожного члена трудового колективу установи.

    4. Жодна із Сторін, не може в односторонньому порядку припинити його дію або виконання своїх зобов"язань за цим колективним договором.

    5. Цей колективний договір підлягає повідомній реєстрації в Управлінні праці та соціального захисту населення Броварської міської ради.

  1. Організація виробництва, праці, зміни в організації виробництва і праці, забезпечення продуктивної зайнятості

    1. Окрім визначених цим колективним договором або чинним трудовим законодавством випадків, Адміністрація не вправі вимагати від працівника виконання роботи, не обумовленої в посадовій інструкції.

Адміністрація зобов’язана для кожного працівника розробити і затвердити у формі посадової інструкції його функціональні обов’язки, ознайомити працівника із ними та вимагати належного здійснення працівником його трудової функції.

Виконання працівником іншої трудової функції можливо, як виняток, виключно у разі нагальної необхідності у випадках тимчасової відсутності працівника, який виконує відповідну трудову функцію (в зв’язку з хворобою, відпусткою чи через інші важливі причини). Відповідне доручення працівникові має даватися із обов’язковим урахуванням реальної можливості працівника виконувати відповідні обов’язки, тобто із урахуванням належної професійної підготовки працівника та його зайнятості при виконанні безпосередніх трудових обов’язків.

За вищезазначених умов працівник має право на додаткову оплату.

    1. Кожен працівник зобов’язаний сумлінно, якісно і належно виконувати свої обов’язки, працювати чесно і добросовісно, додержувати дисципліни праці, вчасно і точно виконувати розпорядження власників та уповноважених ними осіб, дотримувати трудової і технологічної дисципліни, вимоги нормативних актів з охорони праці, дбайливо ставитися до майна власників, на прохання адміністрації установи негайно представляти звіти про виконання своїх безпосередніх обов’язків.

    2. Працівники можуть бути звільнені з установи у випадках зміни в організації праці, в тому числі ліквідації, реорганізації або перепрофілювання установи, при скороченні чисельності або штату працівників. У цих випадках вони персонально попереджаються Адміністрацією про майбутнє звільнення не пізніше ніж за два місяці. При цьому Адміністрація надає працівнику іншу роботу за спеціальністю, а у випадку неможливості цього або при відмові працівника від запропонованої йому роботи останній працевлаштовується самостійно. При звільненні працівника за визначеною в цьому пункті підставою йому виплачується вихідна допомога у розмірі середнього місячного заробітку.

При звільненні працівника внаслідок порушення Адміністрацією або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного договору йому виплачується вихідна допомога у розмірі тримісячного середнього заробітку.

    1. Адміністрація зобов’язується повідомити Профорган про реорганізацію, ліквідацію, перепрофілювання, зміни в організації праці не пізніше як за 2 місяці, а також про можливе скорочення штату тієї чи іншої посади за два місяці з метою вжиття заходів щодо працевлаштування звільненого працівника.