Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика Славик.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

2. Відділ з виплати пенсій

Управління ПФУ у м.Броварах

Відділ з виплати пенсій (далі відділ) є структурним підрозділом управління Пенсійного фонду України у м.Броварах (далі управління) і підпорядковується начальнику цього управління. У своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України “Про державну службу”, “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про статус суддів”, “Про прокуратуру”, “Про донорство крові та її компонентів”, “Про зайнятість населення”, “Про наукову та науково – технічну діяльність”, “Про звернення громадян”, “Про державну підтримку державних та комунальних засобів масової інформації” та іншими законами, Указами Президента України, постановами Верховної Ради України, Уряду України, Інструкцією про ведення діловодства в органах Пенсійного фонду України, положенням про управління ПФУ у м. Броварах, наказами, постановами правління, колегії, інструкціями та іншими нормативними актами Пенсійного фонду України, Головного управління ПФУ у Київській області, управління ПФУ у м.Броварах та нормативними актами Міністерства праці та соціальної політики України, виданими в межах його повноважень.

Завдання та функції відділу

Відділ забезпечує виконання чинного законодавства та рішень уряду України в частині пенсійного забезпечення. Організовує роботу, пов’язану з виплатою пенсій та допомог відповідно до чинного законодавства. Контролює за правильністю та своєчасністю прийняття рішень по виплаті пенсій та оформленню допомоги на поховання. Роз’яснює чинне законодавство з питань виплати пенсій. Систематизує та кодифікація чинного законодавства. Забезпечує впровадження та функціонування автоматизованої системи обробки пенсійної документації. Забезпечує збір, передачі та аналізу електронної інформації в установленому порядку. Недопускає незаконної виплати пенсії та допомоги на поховання. Розглядає пропозиції, заяви, скарги громадян, проводить роботу щодо усунення причин, що викликають скарги. Веде роз’яснювальну роботу через засоби масової інформації. За дорученням керівництва представляє інтереси управління у судових засіданнях при розгляді позовних заяв з питань пенсійного забезпечення. Своєчасно та в установленому порядку подавати звітність, аналітичні та інформаційні матеріали ГУ ПФУ у Київській області.

Права

- відділ має право одержувати від банків та поштових відділень інформацію щодо своєчасної та якісної виплати пенсій;

- здійснювати перевірки банків та поштових відділень щодо раціонального використання коштів призначених на виплату пенсій;

Керівництво відділом

Відділ очолює начальник відділу. Він призначається, звільняється з посади наказом начальника управління, за погодженням з Головним управлінням ПФУ у Київській області.

Начальник відділу з виплати пенсій:

1.Забезпечує виконання завдань покладених на відділ;

2.Визначає коло обов’язків працівників відділу. Розробляє та подає на розгляд начальнику управління посадові інструкції на спеціалістів відділу;

3.Разом з головним спеціалістом з кадрів вирішує питання добору кадрів відділу, вносить пропозиції щодо заохочення, притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників відділу у встановленому порядку.

4.Несе персональну відповідальність за невиконання або неналежне виконання покладених на відділ завдань, здійснення ним своїх функцій, посадових обов’язків спеціалістів відділу та стан трудової і виконавчої дисципліни.

Робота відділу організовується відповідно до Регламенту роботи управління та Правил внутрішнього трудового розпорядку управління. Працівники відділу є державними службовцями, приймаються на посаду та звільняються з неї начальником управління у встановленому законодавством порядку. Службові обов’язки та кваліфікаційні вимоги до працівників відділу визначаються їх посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління. Відділ для виконання покладених на нього завдань забезпечується відповідним приміщенням, засобами зв’язку, комп’ютерною технікою, іншим обладнанням та матеріалами.