Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shtanko-Imidzh_suchasnogo-Kh-HNURE-2011-ukr.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
1.02 Mб
Скачать

3.4 Особливості створення позитивного візуального іміджу

У всьому гарному, гармонійному є творче начало, прогрес. А дисгармонія призводить до руйнування. Коли ми обираємо одяг, який нам подобається і відповідає нашому смаку, ми вносимо баланс та гармонію у свій внутрішній світ, у своє життя.

Візуальний імідж складається з багатьох факторів, та зацікавленість одними деталями і недостатня увага до інших можуть призвести до негативного враження у оточуючих людей. Зовнішній вигляд спеціаліста певною мірою має бути цілісним, гармонійним та послідовним.

Будь-який дисонанс у створеному візуальному іміджі може знизити шанс спеціаліста на успіх. Так, С. Дюгонь-Дюгоне писав: «Можна приховати недолік освіти за допомогою мовчання, а дефекти виховання компенсувати стриманістю, але суперечність в забарвленні шкарпеток і краватки волає!»

Особливу увагу візуальному іміджу спеціалісту потрібно приділяти в ситуації участі у співбесіді, за результатами якої прийматиметься рішення про заміщення вакантної посади. Зовнішній вигляд спеціаліста повинен демонструвати те, що він легко увійде в коло співпрацівників організації тому, що йому притаманні корпоративні цінності та корпоративний імідж3.

Г. Десслер, говорячи про вимоги щодо найму на посаду, рекомендує кандидатам звернути увагу на такі ключові моменти, які впливають на результати співбесіди:

– відповідний одяг;

– доглянутість вигляду;

– міцне рукостискання;

– прояви помірної енергії;

– відповідний гумор і готовність посміхатися;

– справжня зацікавленість діями, планами роботодавця;

– гордість за минулі досягнення;

– розуміння потреб роботодавця та бажання їх задовольнити;

– демонстрація нормальних ідей;

– здатність контролювати ситуацію.

Візуальний вигляд – не єдиний вид «мови тіла», що створює про вас позитивне або негативне враження. Мають значення й інші невербальні комунікації – міміка, інтонації, жести, пози, аромати. Спеціалісти вважають, що через невербальні комунікації передається дві третини інформації про людину. У випадку, коли вербальні і невербальні комунікації суперечать одна одній, людина віддає перевагу останнім. Решта інформації оцінюється нею як не суттєва й ігнорується.

Усі названі позиції свідчать про важливість першого враження для успішності спеціаліста в майбутньому. Складно уявити позитивне враження від людини недоглянутої, з нездоровим виглядом, неохайною зачіскою та макіяжем, дурним запахом, брудними нігтями. Доглянутість людини впливає на думки оточуючих, говорячи про те, що можливо, так само ця людина відноситиметься до своїх обов’язків, робочої документації, робочого місця.

Психологи рекомендують звернути увагу, йдучи на співбесіду, на такі особливості свого візуального іміджу:

– одягайтеся так, немов у вас вже є робота, яку ви намагаєтеся отримати, дайте відчути працедавцю своїм зовнішнім виглядом, що ви — надійний професіонал;

– не забудьте про діловий етикет і хороші манери, не спізнюйтеся на співбесіду;

– врахуйте, що ентузіазм і упевненість вражає; енергійні працівники завжди подобаються;

– стежте за рухами свого тіла, сутулість, опущені плечі, човгаюча хода посилають негативні невербальні сигнали і говорять про апатію, низьку енергію і невпевненість;

– уникайте метушливості, дивіться співбесіднику прямо в очі, відповідаючи на запитання; постійний зоровий контакт під час розмови говорить про твердість і надійність;

– пам'ятайте, що голос говорить більше, ніж слова, гучний ясний голос і виразні відповіді говорять про вашу упевненість в собі;

– пам'ятайте про те, що запах може бути неприємним, якщо від вас погано пахне, ви програли і не отримаєте бажану работу.

Розмірковуючи про свій візуальний імідж, діловий одяг, не треба забувати про зону найближчого розвитку. Молодому спеціалісту іміджмейкери рекомендують прагнути до сучасного стилю і зберігати індивідуальність. З метою отримання престижної роботи, кар’єрного росту, молодому спеціалісту слід відповідно одягатися на роботу, де він хотів працювати. У американців є такий вислів: студент випускного курсу юридичного факультету повинен виглядати так, ніби він вже працює юристом.

У сучасній літературі з іміджу визначені різноманітні техніки створення позитивного візуального іміджу. Найбільш поширені та актуальні шість елементів сприйняття ділового одягу: ціна, силует, колір, відповідність моді, ступінь оригінальності, відповідність певному стереотипу. На практиці, частіше оцінюється сукупність цих елементів в їх взаємодії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]