Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
681571_84AE9_otvety_po_kommunalnomu_pravu_ukrai....docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
193.98 Кб
Скачать

5.Критерії місцевого самоврядування.

Местное самоуправление - специфическая форма реализации публичной власти, отличная как от государственной, так и от объе¬динений граждан. Основными чертами, характеризующими местное са-моуправление являются:

- демократизм, - выражается в выборности Органов самоуправления, в разнообразии форм участия жителей сел, поселков, городов в осуществлении местно¬го самоуправления, гласности и учете общественного мнения органами и должностными лицами местного самоуправления;

- децентрализм, системы местного самоуправления, - построен с учетом приближенности органов са-моуправления к населению сел, поселков, городов, самостоя¬тельности территориальных громад в решении вопросов местной жизни; невмешательства государства во внут¬ренние дела территориальных громад, формирования местных бюджетов снизу вверх, наделения территориаль¬ных громад коммунальной собственностью, создания вто¬ричного уровня местного самоуправления на базе первичного уровня.

- гарантированность местного самоуправления в пре¬делах Конституции и законов Украины,- состоит в государственной поддержке местного самоуправления, судебной защите прав местного самоуправления, контро¬ле районных и областных Советов за деятельностью со¬ответствующих органов исполнительной власти в районах и областях;

поднадзорность и подконтрольность местного само¬управления, - осуществление госу¬дарством надзора за законностью в деятельности органов самоуправления, судебную отмену незаконных актов ме¬стного самоуправления, досрочное прекращение полно¬мочий органов и должностных лиц местного самоуправление виновных лиц к дисциплинарной и другим видам юридической ответственности.

Местное самоуп¬равление имеет свою финансово-экономическую базу, его функционирование носит социально-экономический характер.

В основу територіальної організації місцевого самоврядування можуть бути покладені різні критерії. Так, наприклад, виходячи з адміністративно-територіального поділу держави систему місцевого самоврядування можна визначити таким чином: місцеве самоврядування на рівні села, селища, міста, району, області і т.п. Але такий підхід не дає реального уявлення про зміст, суть, принципи місцевого самоврядування та методи його функціонування.

Обравши критерієм форми реалізації місцевого самоврядування Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні" від 21 травня 1997 року, в систему логічно включає форми безпосередньої демократії: збори (сходи) громадян, місцеві референдуми, вибори і т.п. Однак елементи системи місцевого самоврядування при застосуванні такого підходу виявляються різнорідними за природою і походженням. Так, в систему на різних засадах включаються суб'єкти місцевого самоврядування, органи місцевого самоврядування (які одночасно є формами реалізації місцевого самоврядування) і форми безпосередньої реалізації місцевого самоврядування цими ж суб'єктами.

6.Поняття, предмет, методи комунального права України.

КП- це комплексна галузь права, що являє собою сукупність правових норм, які закріплюють і регулюють суспільні відносини, що виникають в процесі організації МС і вирішення місцевих проблем а також реалізації окремих делегованих повноважень.

Під системою КП розуміють об*єднання правових норм в правові інститути розташовані в певній послідовності залежно від їх призначення і ролі в регулюванні комунальних відносин.

Предмет:

1.Відносини, які виникають при розв*язанні місцевих проблем за допомогою форм безпосередньої (прямої) демократії.

2.Відносини, пов*язані з діяльністю виборних та ін. органів МС з управління комунальною власністю, формуванням і виконанням місцевих бюджетів та ін. їх діяльністю у різних сферах місцевого життя.

3.Відносини, які виникають в процесі реалізації органами МС окремих державних повноважень.

Відносини, які складають предмет КП мають такі особливості:

1.Носять локально-територіальний характер.

2.Носять комплексний характер.

3.Обов*язковим суб*єктом виступають або жителі відповідної території, або відповідні органи, або посадові особи.

Методи правового регулювання:

1.Імперативні - публічно-правові відносини. (Припис, дозвіл, заборона, гарантії)

2.Диспозитивні