Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
681571_84AE9_otvety_po_kommunalnomu_pravu_ukrai....docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
193.98 Кб
Скачать

45 Постійні комісії мета повноваження

1. Постійні комісії ради є органами ради, що обираються з числа її депутатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету. Постійні комісії обираються радою на строк її повноважень у складі голови і членів комісії. Всі інші питання структури комісії вирішуються відповідною комісією.Постійні комісії за дорученням ради або за власною ініціативою попередньо розглядають проекти програм соціально-економічного і культурного розвитку, місцевого бюджету, звіти про виконання програм і бюджету, вивчають і готують питання про стан та розвиток відповідних галузей господарського і соціально-культурного будівництва, інші питання, які вносяться на розгляд ради, розробляють проекти рішень ради та готують висновки з цих питань, виступають на сесіях ради з доповідями і співдоповідями. Постійні комісії попередньо розглядають кандидатури осіб, які пропонуються для обрання, затвердження, призначення або погодження відповідною радою, готують висновки з цих питань. Постійні комісії за дорученням ради, голови, відповідно заступника голови районної у місті, районної ради чи першого заступника, заступника голови обласної ради, секретаря сільської, селищної, міської ради або за власною ініціативою вивчають діяльність підзвітних і підконтрольних раді та виконавчому комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради органів, а також з питань, віднесених до відання ради, місцевих державних адміністрацій, підприємств, установ та організацій, їх філіалів і відділень незалежно від форм власності та їх посадових осіб, подають за результатами перевірки рекомендації на розгляд їх керівників, а в необхідних випадках - на розгляд ради або виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради; здійснюють контроль за виконанням рішень ради, виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради. Постійні комісії у питаннях, які належать до їх відання, та в порядку, визначеному законом, мають право отримувати від керівників органів, підприємств, установ, організацій та їх філіалів і відділень необхідні матеріали і документи.

46. Организация работы сельск., поселк., гор. Совета

Сельск, поселк., город .советы явл. органами МС, представляющими соотв. ТГ и осущ. от их имени и в их интересах функции и полномочия МС, опред. КУ, законами.

Советы сост. из депутатов, кот. избираются на основании общего, равного и прямого избирательного права при тайном голосовании сроком на 5 лет.

Согласно ст. 45 ЗУ "О м.с. в Украине" совет считается правомочным решать вопрос при условии избрания не менее 2/3 депутатов от общего состава совета. В случае, если в совет избрано менее 2/3 его состава, то до избрания необходимого количества депутатов продолжает осуществлять полномочие совет предыдущего созыва.

В случае досрочного прекращения полномочий некоторых депутатов, в результате чего в состав совета входит менее 2/3 депутатов, к избранию необходимого кол-ва депутатов такой совет считается правомочным при наличии более ½ депутатов от общ. состава совета.

В городах с районным распределением вопросы создания районных советов отнесены к компетенции городских советов.

Сессия совета - период времени, в теч. кот. происходят пленарные заседания совета и его комиссий. Законом устан, сколько должно быть дежурных сессий совета в теч. каждого года. Сессии совета, созываемые сверх этого числа и в

чрезвычайное время - внеочередные(чрезвычайные).

Пленарные заседания - самая важная форма деят-ти представит. органов МС, когда совет собирается в полном составе. Только на пленарном заседании принимаются решения по наиболее важным вопросам, которые входят в компетенцию данного органа (утверждение бюджета, делегирование полномочий и т.д. )

Первая сессия новоизбранного совета созывается соответствующей территориальной избирательной комиссией не позже чем через месяц после избрания совета в правомочном составе(это кол-во депутатов, кот. составляет не менее 2/3 от общ.состава совета. Последующие сессии совета созываются соотв. сельск, поселк. и гор. председателем. Сессия совета созывается по необходимости, но не менее одного раза в квартал. Сессия совета должна созываться по требованию не менее 1/3 депутатов от общ. состава соотв. совета, исполнит. комитета сельск, поселк., гор., район. в городе совета.

Решение о созыве сессии совета -к сведению депутатов и населения не менее чем за 10 дней до сессии с указанием времени созыва, места проведения и вопросов, кот. предусмотрено внести на рассмотрение совета.