Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні вказівки до виконання лабораторних ро....doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
8.3 Mб
Скачать
      1. Пересвідчитись, що в диспетчері задач після відключення очистилась гілка "Запоминающее устройство для USB" (в режимі відображення пристроїв "Вид -> Устройства по подключению" гілка "Компьютер -> Microsoft ACPI-совместимая система -> Шина PCI -> VIA USB расширенный хост-контроллер -> Корневой USB концентратор -> Запоминающее устройство для USB").

      2. Знову підключити Flash-пам‘яті до комп‘ютера і видалити його із системи через команду контекстного меню "Удалить" його запису в диспетчері задач (гілка "Компьютер -> Microsoft ACPI-совместимая система -> Шина PCI -> VIA USB расширенный хост-контроллер -> Корневой USB концентратор -> Запоминающее устройство для USB -> (запис з ім‘ям підключеної моделі Flash-пам‘яті) –> Удалить".

      3. Не відключаючи Flash-пам‘ять від комп‘ютера знову встановити її за допомогою "Майстра встановлення обладнання" (Панель управления -> Принтеры и другое оборудование -> Установка оборудования). Під час встановлення пересвідчіться у правильності автоматичної ідентифікації типу і моделі підключеного Flash-пристрою. У випадку помилки встановіть драйвер, закачаний з Інтернету під час оновлення обладнання (п. 3.3).

  1. Захист від несанкціонованого доступу до Windows xp

    1. Налаштування доступу до файлової системи.

      1. Створити папку "Відкрита папка" в папці "d:\work" і зробити її загально доступною з ім‘ям "Загальна папка на комп‘ютері N" за допомогою команди контекстного меню папки "Свойства -> вкладка 'Доступ' -> Открыть общий ресурс к этой папку" в провіднику.

      2. Пересвідчитись, що до папки "Відкрита папка" є доступ з інших комп‘ютерів локальної мережі, в тому числі є можливість створення і видалення файлів і папок.

      3. Відключити загальний доступ до папки "d:\work\Відкрита папка" за допомогою команди контекстного меню папки "Свойства -> вкладка 'Доступ'" в провіднику і пересвідчитись, що користувачі інших комп‘ютерів також втратили доступ до цієї папки.

      4. Видалити папку "d:\work\Відкрита папка".

    2. Використання вбудованого брандмауера Windows xp для захисту від зовнішніх атак.

Пересвідчитись у тому, що вбудований "Брандмауэр Windows" включений і встановлене антивірусне програмне забезпечення (Панель управления -> Центр обеспечения безопасности -> Брандмауэр Windows).

Вимоги до програмного забезпечення: Windows XP або Windows 7.

Рекомендований час виконання роботи: 8 годин.

Рекомендована література

  1. Информатика. Базовый курс. 2-ое издание / Под ред. С.В. Симоновича. – СПб.: Питер, 2005. - 640 c.

  2. Уильям Р. Станек. Microsoft Windows XP Professional. Справочник администратора. / Пер. с англ. – М.: Издательско-торговый центр "Русская редакция", 2003. – 448 с.

  3. Матеріали сайту http://www.microsoft.com

Контрольні питання

  1. Поясніть яким чином налаштовуються екран, клавіатура і маніпулятор «Миша» в операційній системі Windows.

  2. Наведіть послідовність операцій по встановленню і видаленню програм і компонентів Windows.

  3. Які параметри продуктивності Windows ви знаєте? Звідки їх можна дізнатись?

  4. Що таке контрольна точка відновлення системи Windows?

  5. Яким чином можна перевірити диск або флеш-накопичувач на відсутність помилок?

  6. Який порядок встановлення, оновлення і видалення пристроїв в ОС Windows?

  7. Які засоби захисту від несанкціонованого доступу до ОС Windows ви знаєте?