Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні вказівки до виконання лабораторних ро....doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
8.3 Mб
Скачать

7.1.3. Налаштування розкладки клавіатури

Виконується за допомогою команди "Панель инструментов -> Дата, время, язык и региональные стандарты -> Язык и региональные стандарты -> Языки -> Подробнее...": тут можна додати мову розкладки в панель інструментів "Языковая панель" і налаштувати гарячі клавіші переключення розкладки "Ctrl+Shift". Теж саме можна зробити за допомогою команди «Параметры» контекстного меню Мовної панелі на панелі задач.

Налаштування клавіатури виконують в діалоговому вікні "Свойства: Клавиатура", яке відкривають подвійним натисненням на значку Клавиатура у вікні "Панель управления". На вкладці Скорость представлені засоби настройки параметрів функції автоповторення символів (тривалість затримки перед початком повтору символів і темп повтору), а також засоби управління частотою мерехтіння курсору.

Рисунок 7.2. Налаштування розкладки клавіатури (Панель управления -> Дата, время, язык и региональные стандарты -> Язык и региональные стандарты -> Языки -> Подробнее..).

7.2.Налаштування програмного середовища

7.2.1. Налаштування типових програм і параметрів автозапуску програм

Для автоматичного запуску програм після завантаження операційної системи у Windows передбачена спеціальна папка «\Главное меню\Программы\Автозагрузка». Налаштування автоматичного запуску програм виконується копіюванням ярликів цих програм, або документів, в цю папку.

Також типові програми можна задати через команду меню Панель управления -> Значок «Программы по умолчанию», а саме:

  • вибрати типову програму для всіх типів файлів і для всіх протоколів, які можуть бути відкритими за допомогою типової програми;

  • налаштувати параметри автозапуску компакт-дисків і флеш-накопичувачів; в Windows XP це можна зробити також за допомогою команди “Свойства -> Автозапуск” контекстного меню компакт-диску або флеш-накопичувача в Провіднику.

Для захисту від автоматичного завантаження програм-вірусів на комп’ютер при підключенні флеш-накопичувачів рекомендується для всіх типів ресурсів встановити типову виконувану дію «Не виконувати ніяких дій», або «Відкриті папку для переглядання файлів».

Рисунок 7.3. Налаштування параметрів автозапуску з‘ємного диску

(Провідник -> <диск> -> Властивості -> Автозапуск в Windows XP).

7.2.2.  Встановлення і видалення програм

Виконується за допомогою інструменту "Панель управління Установка і видалення програм (або Програми і компоненти)  Установка програм".

7.2.3.  Встановлення компонентів Windows

Виконується за допомогою команди "Панель управління Установка і видалення програм Установка компонентів Windows".

7.2.  Обслуговування Windows

7.2.1. Створення контрольної точки відновлення системи.

Спочатку потрібно пересвідчитись, що на локальних дисках зарезервовано достатньо місця для збереження інформації для відновлення системи. Для цього потрібно перевірити параметри відновлення системи в програмі "Пуск -> Всі програми -> Стандартні -> Службові -> Відновлення системи -> Параметри відновлення":

Рисунок 7.4. Параметри відновлення системи

Далі, за допомогою майстра створення контрольної точки, який викликається через меню "Пуск -> Все программы -> Стандартные -> Служебные -> Восстановление системы -> Создание точки восстановления", можна створити створити контрольну точку системи з довільною назвою, наприклад із назвою "створена студентом <ПІП> для виконання лр7".

Рисунок 7.5. Вибір контрольної точки відновлення