Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоргалки_инвестиционное кредитование.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
569.86 Кб
Скачать

48. Інв. Кред-ня в Укр. Ін. Фін.-кред. Організаціями.

Німецько-укр. фонд “Міжнар. консультаційний проект” для фін-ня розвитку малого та середнього бізнесу в Україні через КБ. Допомога здійсн. через відкриті 3 кредитні лінії:

- мікро кредити до 15 млн. DM терміном до 1-го року для малих під-в з переважною часткою приватної власності, зайнятих у ви-ві, обслуговуванні або торгівлі;

- кредити до 50 тис. DM терміном до 2-х років для малих підприємств з переважною часткою приватної власності, зайнятим у вир-ві або обслуговуванні;

- кредити розміром до 500 тис. DM і терміном також до 2-х років для середніх під-тв з переважною часткою приватної власності, які мають партнерство та спільний бізнес із середніми підприємствами у Німеччині.

Усі позики можуть бути використані для фін-ня оборотного капіталу або капіталовкладень.

Фонд Євразія. Програма позик малому бізнесу України.

Мета: надання кредитів в іноз. валюті з низькою % ставкою під-ам, що працюють у сфері вир-ва або надання послуг, мають життєздатні, перспективні з ек. точки зору проекти та потребують позичкового капіталу; сприяння фін. та економ. розвитку під-тв, які створюють нові робочі місця; навчання спеціалістів банків-партнерів прийнятим у розвинутих країнах Заходу принципам кред. аналізу та управління кр. портфелем.

Види послуг або підтримки, обсяги та умови їх надання:

- максимальний розмір інд. позики не перевищує 100000 $;

- максимальний період надання – 2 роки;

- періодичність погашення основної суми боргу залежить від конкретного проекту;

- застава дорівнює щонайменше 100% суми позики;

- гарантія або порука - варіантами забезпечення поруки.

Фін-ня в межах даної програми надається на закупівлю обладнання, сировини та матеріалів.

Програма інвестування ОПІК. Передбачає обслуговування операцій з капіталами, що забезпечує середньо- та довгострокове фін-ня і постійний капітал для під-в зі значною участю в їхній власності та управлінні американського бізнесу. Надаючи позики, ОПІК може покривати до 50 % загальної вартості нового вир-ва, а якщо розширення успішно діючого вир-ва – до 75% загальної вартості проекту.

Фін-ня невеликих проектів здійснюється шляхом реалізації програми надання прямої позики з власних коштів ОПІК. Розміри таких позик становлять від 500 тис. до 6 млн. дол. США. Це джерело фін-ня може бути використане, якщо проект фін-ся або здійснюється зі значною участю американського малого бізнесу чи кооперативів.

Фонд малих кредитів засновано, щоб фінансувати приватні компанії та підприємців в Україні шляхом надання позик і кредитів. Умови надання кредитів:

- фін-ня (кредит) надається у розмірі від 500 до 100000 $;

- строки повернення кредиту можуть бути від кількох місяців до 3 років;

- кредити надаються за ринковим курсом;

- фонд не вимагає ніяких фін. гарантій від страх. компаній або банків, хоча забезпечення заставою обов'язкове, при цьому вартість та форма застави встановлюється на інд. основі.

Фонд зацікавлений у фін-ні с/г, ремонтних майстерень, невеличких крамниць, виробництва взуття, тканин тощо.

Фонд підтримки підприємств у нових західних незалежних державах. Його мета – підтримка розвитку малих і середніх приватних під-тв в Укр, та ін. країнах. вкладення прямих інвестицій. Фонд здійснює фін-ня у формі часткової участі у статутному фонді та у формі позик у розмірі від 500 тис. до 5 млн. $. Позики надаються на період від кількох місяців до п'яти років залежно від мети проекту. % ставки на позики встановлюються на базі домінуючих комерційних % ставок, до уваги береться облікова ставка НБУ та певний ризик. Фонд не вимагає офіційних гарантій від банків або страх. компаній, хоча може подати запит на персональні гарантії від керівництва чи власників підприємства.