Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоргалки_инвестиционное кредитование.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
569.86 Кб
Скачать

45. Порядок залуч. Іноз інв. Кред. Під гарантії Уряду Укр.

Залучення іноз. інв. кредитів на фін-ня пріоритетних напрямів розвитку ек-ки здійсн. під гарантії уряду Укр., що надаються для забезпечення зобов'язань юр. осіб у формі:

1) кредитів (кредитних ліній), 2) міжбанк. кредитних ліній, 3) кредитів в іноз. валюті, що надаються міжнар. фін. організаціями, іноз. банками, фін.-кред. та ін. установами.

Наданню гарантій КМУ передує державна експертиза проектів, для реалізації яких залучаються іноз. кредити. Держ. експертиза здійснюється Національним агентством з реконструкції та розвитку (НАРР), Мінекономіки, Мінфіном, Міністерством зовн. ек. зв'язків і торгівлі, ін. держ. органами.

Пропозиції щодо надання Укр. кредитів, обов'язково надсилаються до КМУ.

З метою визначення напрямів використання кредиту, попередньої оцінки його валютно-фін. умов і можливості прийняття КМУ зобов'язання щодо погашення кредиту з урахуванням затвердженого ліміту держ. зовн. боргу на поточний рік опрацьовуються Нац. агентством з реконструкції та розвитку, Мінекономіки, Мінфіном за участю банку-агента, а у разі потреби із залученням СБУ та ін. державних органів.

Попередній розгляд питання про надання державних гарантій відбувається за такою схемою:

  • пропозиції щодо надання кредитів надсилаються до КМУ;

  • одержувач кредиту подає до Нац. агентства реконструкції та розвитку (НАРР) лист-заявку на отримання гарантій та інші

  • документи, подані до НАРР, у десятиденний термін аналізуються з огляду на окупність проекту;

  • ВКР ухвалює рішення про можливість надання гарантій.

Остаточний розгляд заявок щодо отримання гарантій:

  • ВКР доручає відповідним міністерствам та відомствам провести експертизу поданої заявки;

  • Мінекономіки визначає відповідн. проекту пріоритетним напрямам використання іноз. кредитів і розвитку економіки, а також здійснює загальну техніко-ек. експертизу проекту;

  • Фонд держ. майна розглядає відповідність проекту держ. політиці в галузі державного майна (у разі його застави);

  • Мінфін аналізує фін. стан позичальника, наявність заборгованості перед бюджетом і ліквідних активів;

  • МЗЕЗ торг проводить юр.;

  • банк-агент аналізує платоспроможність позичальника, ;

  • НАРР готує висновок про поціль. надання гарантій.

Банк-агент укладає внутрішні кредитні угоди з позичальниками за умови прийняття ними зобов'язання про відкриття лише в цьому банку одного валютного рахунку за кожним кодом валют, на який до повного погашення іноземного кредиту, повернення якого гарантується КМУ, сплати % та комісійних зараховуються всі надходження у вільно конвертованій валюті.

Контроль за цільовим та ефективним викор. і своєчасним погашенням іноз. кредитів здійсн. центр. органами виконавчої влади відповідно до галузі, галузевими управ-ями або відділами КМУ, Мінфіном, Мінек., Нац. агентством з реконструкції.

Визначено, що: 1) всі питання, пов'язані з наданням державних гарантій, передаватимуться до компетенції Мінфіну; 2) встановлюється граничний розмір надання гарантій протягом бюдж. року; граничний розмір надання держ. гарантій затверджується разом із затвердженням граничного рівня держ. боргу; 3) експертизу окупності проектів, під які надаються гарантії та оцінку кредитоспром. позичальників проводять незалежні аудиторські та банк. установи.